Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul PSD de Constanța, Felix Stroe „Legea care interzice cumulul pensiei cu salariul, discriminatorie. Voi vota împotrivă”

ro

15 Mar, 2021 00:00 3532 Marime text
 
  • Felix Stroe afirmă că legea care interzice cumulul pensiei cu salariul este plină de vicii de constituționalitate
  • Sub aparența „opțiunii” se instituie obligații de renunțare la drepturi constituționale sau privind exercitarea acestor drepturi 
  • PSD va vota împotriva acestei legi, iar dacă va fi adoptată, o va contesta la CCR
 
Senatorul PSD de Constanța, Felix Stroe afirmă că legea care interzice cumulul pensiei cu salariul este plină de vicii de constituționalitate. 

„Proiectul este plin de discriminări și o încălcări flagrante ale unor drepturi fundamentale garantate de Constituție. 
Sub aparența „opțiunii” se instituie obligații de renunțare la drepturi constituționale (dreptul la pensie sau dreptul de a munci) sau interdicții privind exercitarea acestor drepturi (dreptul de a munci, indiferent de vârstă!). Legea nu-i lovește doar pe pensionarii care lucrează la stat, ci și pe pensionarii care lucrează în privat. 
PSD va vota împotriva acestei legi, iar dacă va fi adoptată, o va contesta la CCR.  
Între două drepturi garantate de constituție, dreptul la pensie și dreptul la muncă, alegerea unuia dintre ele de către pensionarii angajați la stat implică suspendarea celuilalt, ceea ce contravine flagrant Constituției. Se creează o discriminare în fața legii pentru ceilalți pensionari, care la fel ca cei exceptați, și-au respectat obligația de a contribui la bugetul asigurărilor sociale”, afirmă parlamentarul constănțean. 

Viciile de constituționalitate constau în faptul că printre bugetarii exceptați de interdicția cumulării pensiei cu salariul sunt strecurați și membrii Curții Constituționale, care ar urma să se pronunțe asupra legii în cazul unei previzibile sesizări din partea partidelor din Opoziție. Prin această exceptare sunt privilegiate următoarele categorii de pensionari bugetari: președintele României, parlamentarii, membrii guvernului, aleșii locali, membrii CSM, Avocatul Poporului, membrii Curții de Conturi, membrii Curții Constituționale. Se creează iar două categorii distincte: oamenii obișnuiți și cei privilegiați. Ceea ce este inadmisibil din punctul de vedere al social-democraților.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii