Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Nicolae Moga şi-a prezentat raportul de activitate Proiectul de lege privind construirea în judeţul Constanţa a Spitalului Militar Regional „Mihail Kogălniceanu“ intră în procedură de urgenţă (documente)

ro

22 Dec, 2018 00:00 3073 Marime text
Ca la fiecare sfârşit de an, senatorul Nicolae Moga şi-a prezentat raportul de activitate. Cel mai important proiect este legat de construirea unui spital regional în judeţul Constanţa, de această dată de către Ministerul Apărării Naţionale.
 
„Am promis, la începutul celui de-al treilea mandat, că mă voi preocupa de proiecte majore pentru judeţul Constanţa. Dacă proiectul Spitalului Regional nu mai depinde de mine, vreau să anunţ că am depus un proiect de lege pentru construirea unui spital militar regional în judeţul Constanţa. Am discutat cu colegii mei, şi politic, inclusiv cu premierul, dar ca să evit lupta politică mi-am asumat singur acest proiect. Vă asigur că încerc ca această propunere legislativă să devină lege până-n vară”, a declarat senatorul, cu prilejul prezentării bilanţului activităţii parlamentare pentru anul 2018.
 
După ce proiectul va deveni lege, de restul lucrurilor se va ocupa MApN. Spitalul militar regional ar putea avea cel puţin 500 de paturi. Proiectul de lege poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
 
Senatorul Moga a mai anunţat că, împreună cu profesorii de la Constanţa, lucrează la un proiect pe educaţie care vizează transformarea Universităţii „Ovidius“ în Centru de Excelenţă Multicultural. „Universitatea Ovidius va avea aceeaşi titulatură. În februarie urmează să dăm hotărârea de Guvern pentru înfiinţarea acestui centru. Banii pentru dotare vor veni de la Guvenrul României”, a mai spus senatorul.
 
Un alt proiect care va ajunge la promulgare, la Preşedinţie, vizează revenirea oraşului Băneasa la statutul de comună. Proiectul a trecut de Senat săptămâna trecută şi are la bază referendumul organizat de administraţia locală din Băneasa.
 
Totodată, senatorul PSD continuă să susţină proiectele de investiţii. „Gazul trebuie să ajungă în toate satele din judeţ. Cu gazul din Marea Neagră nu e glumă. Atât timp cât vom avea gaz în plus, România capătă independenţă energetică. Dar trebuie făcută documentaţia, ne trebuie bani, specialişti. Aşa că s-a convenit ca, acolo unde e proiectată conducta, să se facă asociaţii de dezvoltare intercomunitare”, a conchis senatorul social-democrat.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii