Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu îi cere ministrului Agriculturii, Petre Daea, să explice poziţionarea României în utilizarea pesticidelor! (document)

ro

09 May, 2018 00:00 2296 Marime text
Senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu s-a întâlnit recent cu mai mulţi reprezentanţi ai apicultorilor pentru a discuta despre utilizarea pesticidelor dăunătoare albinelor. Săptămâna trecută, Comisia Europeană a interzis cele trei pesticide periculoase pentru albine, însă poziţia României a fost de a vota împotriva interzicerii pesticidelor.
 
Din acest motiv, senatoarea i-a adresat o întrebare ministrului Agriculturii, Petre Daea, prin care i-a solicitat să explice poziţionarea României în favoarea folosirii în continuare a pesticidelor din gama neonicotinoidelor şi să comunice dacă la nivelul Ministerului Agriculturii există un document de analiză cu privire la impactul pesticidelor asupra populaţiei de albine care să cuprindă şi opiniile reprezentanţilor apicultorilor.
 
„Nu în ultimul rând, i-am cerut ministrului Petre Daea să comunice Senatului României dacă are în vedere instituirea unui sistem de acordare de compensaţii şi despăgubiri care să acopere prejudiciul provocat apicultorilor din România din cauza utilizării pesticidelor din gama neonicotinoidelor“, susţine senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza întrebarea adresată ministrului Agriculturii, Petre Daea, de către senatoarea USR de Constanta Ramona Dinu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii