Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatoarea Ramona Dinu îi cere socoteală lui Teodorovici Statul nu-şi mai poate recupera o parte din prejudiciul din Dosarul Retrocedărilor pentru că nu s-a constituit parte civilă (document)

ro

12 Jul, 2019 00:00 2797 Marime text
Peste 110 milioane de euro reprezintă prejudiciul estimat de DNA în dosarul în care Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru retrocedări ilegale de terenuri. În urma deciziei instanţei, statul va reintra în posesia terenurilor disputate. Totuşi, prin această decizie se recuperează doar o parte din prejudiciul creat de Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi ceilalţi condamnaţi.
 
Pe parcursul celor 15 ani în care statul a fost privat de plajele şi terenurile din Constanţa şi Mamaia, acestea au produs profit pentru apropiaţii lui Mazăre, în loc să producă profit pentru stat. Ei bine, banii care timp de 15 ani au intrat ilegal în buzunarele apropiaţilor lui Mazăre nu vor mai ajunge niciodată în vistieria statului. Acest prejudiciu nu mai poate fi recuperat pentru că Ministerul Finanţelor şi Primăria Constanţa nu s-au constituit părţi civile în proces.
 
Senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu l-a interpelat pe ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, pentru a afla motivele pentru care Ministerul Finanţelor Publice a refuzat să se constituie parte civilă în dosar. „Răspunsul primit constă într-o enumerare de norme juridice şi enunţuri cu privire la doctrina şi jurisprudenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, concluzionându-se că „nu sunt îndeplinite premisele pentru a efectua vreun demers care să aibă în vedere sancţionarea unei persoane vinovate pentru neîndeplinirea demersurilor de reparare a prejudiciului efectiv, a precizat parlamentarul constănţean Ramona Dinu.
 
Având în vedere toate acestea, senatoarea USR a adresat o nouă interpelare către Eugen Teodorovici, pentru a afla care sunt mai exact acele considerente pentru care s-a ajuns la concluzia că vinovaţii nu trebuie să plătească pentru faptul că Ministerul Finanţelor nu s-a constituit parte civilă în dosarul amintit şi, prin urmare, statul nu-şi mai poate recupera o parte însemnată din prejudiciu (vezi secţiunea „Documente”).
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii