Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatoarea Ramona Dinu îi cere ministrului Sănătăţii să analizeze modul în care se desfăşoară trimiterea bolnavilor în străinătate pentru tratament (document)

ro

08 Nov, 2018 00:00 1654 Marime text
Pentru bolnavi, fiecare zi de tratament este importantă! Statul trebuie să elimine barierele birocratice, este de părere senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu.
 
Aceasta spune că „sistemul de sănătate din ţara noastră ne plasează la coada clasamentului european în ceea ce priveşte asigurarea accesului bolnavilor la tratament, inclusiv la tratament în străinătate. Tratarea în străinătate reprezintă pentru mulţi bolnavi singura şansă la viaţă, iar autorităţile blochează accesul acestora la tratament prin diferite proceduri birocratice. Parcurgerea tuturor nivelurilor de acordare a asistenţei medicale şi spitalizarea în unităţi sanitare din România sunt o obligaţie a bolnavului înainte de a fi trimis la tratament în străinătate. Stabilirea nivelului de prioritate în privinţa tratamentului este o altă procedură care cauzează întârzieri în acordarea tratamentului necesar bolnavului”.
 
Deoarece întocmirea de către medicii curanţi a rapoartelor medicale care stau la baza eliberării de către instituţia competentă a formularului E112 pentru trimiterea la tratament a bolnavilor într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European cauzează, de asemenea, întârzieri, senatoarea Ramona Dinu i-a cerut ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să efectueze analize amănunţite şi imparţiale asupra modului în care se desfăşoară în prezent activitatea de trimitere a bolnavilor pentru tratament în străinătate şi să ia măsuri pentru eficientizarea acestui proces.
 
Textul interpelării poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii