Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secţii de votare noi la Constanţa

ro

12 Aug, 2015 00:00 1844 Marime text

Creşterea numărului de cetăţeni cu drept de vot i-a determinat pe reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente (AEP) să înfiinţeze, în primul semestru al anului 2015, nu mai puţin de 54 de noi secţii de votare la nivel naţional, două dintre ele fiind pe teritoriul judeţului Constanţa. „În primele şase luni ale anului 2015, au fost create 54 de noi secţii de votare în 20 de judeţe, cele mai multe, în număr de nouă, fiind situate în judeţul Iaşi. Astfel, în judeţul Vaslui au fost înfiinţate şapte secţii de votare, în judeţul Gorj, cinci secţii, în judeţele Vâlcea şi Timiş, câte patru, iar în judeţul Dolj, trei noi secţii de votare. Au fost înfiinţate câte două secţii de votare în următoarele judeţe: Argeş, Bacău, Botoşani, Cluj, Constanţa, Ilfov, Olt, Suceava. Câte o secţie de votare a fost înfiinţată în judeţele: Alba, Giurgiu, Maramureş, Neamţ, Prahova şi în municipiul Bucureşti“, arată comunicatul remis de AEP. 

Mai mulţi votanţi?!

Întrucât se apropie un nou an electoral cu miză importantă, în special pentru clasa politică, angajaţii autorităţii au continuat acţiunea de autentificare în Registrul electoral a persoanelor autorizate de primari să opereze în acest sistem, precum şi radierea altora (în caz de deces, de pierdere a cetăţeniei, interzicerea unor drepturi electorale).

În altă ordine de idei, deşi ultimul recensământ confirmă reducerea populaţiei României, din datele cumulate de la instituţiile de resort rezultă faptul că numărul cetăţenilor cu drept de vor pare să fi crescut în primele şase luni ale anului în curs. Concret, ca urmare a operaţiunilor efectuate de persoanele autorizate în Registrul electoral, precum şi pe baza informaţiilor de la Ministerul Afacerilor Interne, numărul cetăţenilor cu drept de vot a crescut de la 18.159.151 (în ianuarie 2015), la 18.269.517 (în iulie 2015).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii