Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimb de generaţii în PSD. Crivineanu a plecat de la conducerea organizaţiei Murtfatlar Omul de afaceri Valentin Saghiu, aruncat în lupta pentru Primărie (document)

ro

13 Feb, 2012 00:00 8229 Marime text
cap_6.jpgSaghiu a devenit joi preşedinte interimar al organizaţiei PSD Murtfatlar şi candidatul partidului la Primăria oraşului

Tradiţionalismul, chiar şi acela moderat, pare să se fi destrămat cu totul în PSD. Cu doar câteva luni înainte de alegerile locale, social-democraţii caută soluţii pentru a câştiga alegerile în localităţile conduse de primari PDL. Un exemplu este oraşul Murtfatlar, acolo unde PSD îl va arunca în lupta pentru fotoliul de primar pe omul de afaceri Valentin Saghiu. Acesta a fost numit şi preşedinte interimar al organizaţiei PSD Murtfatlar săptămâna trecută.

Fostul lider al organizaţiei judeţene, Nicolae Crivineanu, spune că s-ar fi retras din funcţie de bună voie şi că îl va sprijini pe Saghiu să câştige Primăria Murtfatlar.

„Sunt în politică din 1996 şi am considerat că e momentul să mă retrag şi să las locul tinerilor. Rămân în PSD, eu nu trădez şi chiar mă voi implica în campanie, şi sper să reuşesc să transfer notorietatea mea candidatului nostru şi să câştigăm", a declarat Nicolae Crivineanu, care îşi va duce la capăt mandatul de viceprimar.

Crivineanu: „Cred că e momentul să dăm o şansă tinerilor"

murfatlar_-_Nicolae_Crivineanu_27.jpg

Fostul primar de la Murtfatlar le recomandă şi colegilor de generaţie să se retragă şi să înţeleagă faptul că politica se poate face şi altfel. „Devenisem candidatul permanent, la fel cum sunt şi colegii mei Hânsă (n.r. Gheorghe) sau Chiriţă (n.r. Ionel). Eu le-aş recomanda să se retragă şi să-i lase pe cei tineri să facă politică. Noi putem ajuta în continuare cu experienţa noastră partidul, dar prioritate au cei tineri", a comentat Crivineanu.

Cine este Valentin Saghiu?!

murfatlar_-_valentin_saghiu.jpg

Pentru cei din Murtfatlar, un tânăr aproape necunoscut. Soţia sa, Ivonne, este însă fiica locului, de aici probabil şi interesul soţului de a investi în punctul turistic restaurant Crama Murtfatlar, alături de Radu Babuş şi de Iulian Deculescu, pe care au pus mâna prin intermediul unui contract de asociere în participaţiune. Dar afacerile familiei Saghiu nu se opresc aici.

SC Heracris Investment SRL a obţinut contracte de miliarde de la municipiul Constanţa, Radu Babuş - slujbaş al municipalităţii conduse de Radu Mazăre a fost cooptat în societate, fiindu-i cesionate 45% din părţile sociale. Acum Babuş este majoritar, cu 65% din firmă, iar familia Saghiu a rămas cu 10% din acţiuni, dar şi cu administrarea societăţii. Cu alte cuvinte, în 2008, când firma era pe valul banilor publici ai Primăriei Constanţa, nici picior de Babuş în societate, iar în 2011 îl regăsim asociat majoritar. Din Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 599/22.02.2011, aflăm că Valentin Saghiu şi-a cesionat patru din cele nouă părţi sociale lui Babuş. Ca urmare, capitalul social s-a împărţit astfel: Saghiu Valentin - cinci părţi sociale (25%), Radu Babuş - 13 părţi sociale (65%) şi Iulius Constantin Deculescu - două părţi sociale (10%). Hotărârea societăţii a fost întocmită şi semnată pe 1 februarie.

În anul 2010, Saghiu a trecut printr-un moment destul de greu după ce oamenii fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, au băgat buldozerele în amplasamentul „La Cucaracha" din zona Complexului Rex. SC Rev SRL, firma pe numele căreia se afla barul cu pricina, este deţinută în proporţii aproape egale de Valentin Saghiu şi de Răzvan Turlea. Tot în 2010, clădirea în care funcţiona Clubul Mopht, deţinut de oamenii de afaceri Valentin Saghiu şi Răzvan Ţurlea, situată pe strada Sarmisegetuza nr. 5 a fost evacuată de un executor judecătoresc. Imobilul are la rândul său o istorie controversată, el făcând obiectul unei cereri de retrocedare în baza Legii 10/2001. Se pare că prin câteva artificii imobilul nu a ajuns în posesia moştenitorilor de drept, el fiind folosit în continuare de firma Rev SRL în scop comercial.

Şi, în fine, pe acelaşi Saghiu îl regăsim şi în SC Litoral Suites SRL, alături de un alt angajat al Primăriei şi membru PSD, Dayan Fetislam, de Gabriel Gheorghe, de Răzvan Ţurlea din nou şi de Ioan Aurelian Cătălin Olteanu. Activitatea principală: restaurante, iar dezvoltarea imobliară este activitate secundară, alături de cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii. Între timp, Saghiu s-ar fi retras din societate, urmare a cesionării acţiunilor.

Ivonne Saghiu, director la Consiliul Judeţean

Inspectorul principal Victoria-Ivonne Saghiu, din cadrul Direcţiei Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa este doamna celui care îşi doreşte să devină primar peste oraşul Murtfatlar. De altfel, şi Victoria-Ivonne Saghiu a făcut parte din Heracris, deţinând la un moment dat 10% din firmă alături de soţul său.

Din declaraţia sa de avere, datată 9 iunie 2011, putem afla... mai nimic. Mai exact, doamna Saghiu nu deţine nici terenuri, nici clădiri, nici bunuri mobile, ci doar o datorie la bancă de 5.145 de euro, scadentă anul acesta, şi un venit anual de 24.713 lei de la Consiliul Judeţean, plus alţi 4.000 de lei pentru prestări servicii, venituri din activităţi independente. Tot din declaraţia soţiei aflăm că soţul câştigă 8.240 de lei de la SC Heracris Investment SRL, banii reprezentând salariul.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihai 02 Apr, 2012 13:01 Ma bucur sa aflu ca cei batrani fac loc celor tineri. Orice ar spune lumea este un fapt de laudat. Astia tineri macar au alta viziune. Il sustin pe Saghiu mai ales ca este sustinut de Crivineanu. Sper sa castige...
  • marian 16 Feb, 2012 08:48 Saghiu????primar???ce gluma tare!cea mai tare!ce tanar daca nu are experienta...promovat in urma increngaturii politice cu babus,constantinescu si altii!
  • catalin 16 Feb, 2012 08:41 Crivineanu era mult mai bun ca sa candideze!acest domn este un ospatar fara niciun fel de experienta in politica si administratie!nu credem ca are sanse!un carciumar!nu il cunosc locuitorii!
  • catalin 15 Feb, 2012 01:02 Crivineanu era mai bun ca ospatarul asta!nu credem ca are sanse!carciumar!
  • florin 13 Feb, 2012 20:35 off inca un "salvator carciumar" s.a bagat in politica in loc sa invete sa aranjeje un tacam la masa ,,a aparut si el acum in campanie ,,off un carciumar ,,rusine ,rusine