Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins din viață vicepreședintele Partidului România Unită Vlad Hogea a plecat în „lumea fără de dor“ la doar 37 de ani

ro

29 Dec, 2014 00:00 3581 Marime text


Nici nu a apucat să împlinească 38 de ani, dar a avut multe de spus în sfera politică.


Și, cu siguranță încă mai avea ce să spună. În luna septembrie a venit la Constanța pentru a lnsa prima filială a unui nou partid naționalist – Partidul România Unită, despre care avea încrederea că va fi primit cu teamă de politiienii locali. Având două mandate de deputat și o experiență ca euroobservator în Parlamentul European, Vlad Hogea, căci despre el este vorba, s-a stins din viață sâmbătă în urma unui infarct.

„A plecat dintre noi un mare naționalist, Vlad Hogea, prietenul și camaradul meu. Dumnezeu să-l odihnească!“, transmitea sâmbătă, pe pagina sa de pe un site de socializare parlamentarul Bogdan Diaconu, președintele Partiduluai România Unită (PRU). Prima filială a PRU a fost lansată în luna septembrie iar la Constanța, în prezența liderului Bogdan Diaconu. La eveniment a participat și  Vlad Hogea, având calitatea de vicepreședinte al noii formațiuni politice.

Vlad Hogea, septembrie 2014: „Suntem un partid anti Mazăre! Nu putem fraterniza cu duşmanul “

„Suntem şi un partid de generaţie, format din oameni tineri, care nu mai suportă ca, în România, balanţa guvernamentală să fie dată de o formaţiune extremistă, precum UDMR, iar clasa politică penală şi coruptă să servească propriilor interese şi nu interesului naţional. În accepiune largă, poporului român“, declara atunci Vlad Hogea.
Fostul parlmentar nu era străin de ceea ce se petrecea pe scena poitică de la malul mării. „La nivelul judeţului Constanţa, suntem un partid anti Mazăre! Nu putem fraterniza cu duşmanul, este şi unul din motivele pentru care Bogdan Diaconu a făcut acel gest de curaj, unic în politica postdecembristă, de a pleca dintr-un partid aflat la guvernare, de a părăsi un loc comod“, declara atunci Vlad Hogea.

 Cariera și traseul politic al lui Vlad Hogea

Vlad Hogea a fost absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității "Al.I. Cuza", din Iași în 1999. A urmat apoi și Colegiul Național de Apărare, București, pe care l-a finalizat în 2003,cu lucrarea „Statele naționale în contextul globalizării”, sub îndrumarea profesorului Gheorghe Buzatu. Doctor în istorie al  Universitatea din Craiova din 2007, Vlad Hogea a început activitatea politică în 1992, în gruparea naționalistă Partidul România Mare, unde a activat în organizația de tineret. A fost promovat apoi pe lista PRM la alegerile legislative din 2000, obținând la doar 23 de ani un mandat de parlamentar de Iași. Între timp, el a publicat diverse articole în România Mare, ziarul partidului. La alegerile din 2004, a fost ales din nou deputat din partea PRM, de data aceasta în județul Vaslui, deși a continuat să activeze în cadrul filialei ieșene a partidului. În preliminariile aderării României la Uniunea Europeană, a fost trimis în 2005 ca euroobservator la Parlamentul European. În anul următor, Hogea a demisionat din PRM și s-a înscris într-un alt partid de orientare naționalistă, PNG-CD. După un an de activitate în cadrul PNG-CD ca vicepreședinte, a fost trecut al treilea pe lista de candidați la alegerile europarlamentare din 2007. A demisionat și din rândurile acestui partid, acuzând conducerea acestuia de ignoranță și s-a înscris în Partidul Conservator(PC). În 2010, Hogea a fost și prezentatorul unei emisiuni în cadrul postului de televiziune Antena 2 – „Filmul sau viața“. A parasit si PC si s-a inscris in PP-DD, unde a devenit secretar executiv al Partidului Poporului – Dan Diaconescu, coordonator al Departamentului de Comunicare și președintele PP-DD Iași. Și din această formațiune a plecat, însoțindu-l pe Bogdan Diaconu alături de care a pus bazele Partidului România Unită.

Anul trecut, Vlad Hogea se căsătorise cu Cristiana Cei doi aveau o fetiță de doar câteva luni.

Mesaje de condoleanțe pentru familia regretatului demnitar

„Pământul s-a cutremurat și timpul s-a oprit n loc! Vlad Hogea, unul dintre inițiatorii paginii noastre a trecut în neființă la nici 38 de ani, lăsând în urmă o mare familie nlăcrimată și lăsându-ne pe noi într-o tristețe fără margini. Ce-am putea spune? Că vața e crudă? Că nu e drept ca un om de o valoare inestimabilă să se stingă atât de tânăr, în plină efervescență creatoare? Că acest OM a fost pentru noi un reper moral și un idol pentru tot ce a făcut? Sunt doar cuvinte. Să lăsăm durerea tăcută să-și ia dreptul și să ne înclinăm frunțile repetând cuvintele din Geneză: «Amintește-și omule, că din țărână ai fost făcut și în țărână te vei întoarce»“, au scris cei redacția Nastratin pe o pagină de pe un socializare.

 „Am aflat cu durere că ne-a părăsit, pentru o lume mai bună, prietenul şi patriotul român Vlad Hogea. A fost parlamentar, cadru didactic universitar, jurnalist şi realizator de emisiuni. L-am cunoscut în fiecare dintre aceste ipostaze şi l-am admirat pentru tăria cu care-şi apăra pozițiile, chiar dacă nu am fost întotdeauna de acord cu opiniile sale. Cuvintele sunt puține, ,«sunt simple pete de cerneală pe hârtie», neputând exprima tristețea ce m-a cuprins la aflarea veştii că Vlad a plecat în «lumea fără de dor», trecând solitar apele Styxului. Sunt sigur că, în Lumea de Dincolo, se va întâlni cu mentorul nostru, profesorul şi istoricul Gheorghe Buzatu. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!“, a scris Andrei Tinu fiul regretatului jurnalist Dumitru Tinu și totodată subsecretar de stat în Guvern și vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.
„Odihneşte-te în linişte şi pace dragul meu var, Vlăduţ, suflet bun, generos şi veşnic neliniştit, om de un deosebit caracter şi profesionalism. Destinul nedrept a vrut că acum 15 ani s-o conducem pe ultimul drum pe Gabi, nepreţuită ta mama, care s-a stins la fel de neașteptat la doar 47 de ani, iar acum... nu voi putea niciodată înţelege, DE CE?
Sincere condoleanţe familiei, atât de greu şi nedrept încercate“, a scris pe profilul său Gabriela.
„Mult prea devreme şi mult prea dureros pentru frumoasă să familie. Dumnezeu să îl odihnească şi să aibă grijă de sufletul lui mare!...Condoleanţe familiei îndurate!“, transmite Denisa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii