Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romned mai vrea si alte plaje din Mamaia (galerie foto)

ro

28 Apr, 2010 03:33 4658 Marime text
cap_5.jpg„La cum se organizează licitaţia şi la cât durează să obţin autorizaţii de construcţie şi urbanism, în septembrie reuşesc să deschid plaja", a precizat ieri, după deschiderea ofertelor, directorul general al Romned Port Operator, Sorin Greavu, unul dintre cei care au concesionate, din 2006, pentru zece ani, mai multe suprafeţe de plajă de pe litoralul Mării Negre.

După ce luni, la sediul Direcţiei Apele Române Dobrogea Litoral, s-a dat startul licitaţiilor pentru ocuparea plajelor litoralului românesc în sezonul estival cu sectoarele Agigea, Vama Veche şi Olimp I, ieri a venit rândul suprafeţelor de plajă din Mamaia I, Mamaia II şi Eforie Nord zona II. Spre deosebire de prima zi a licitaţiilor când nu s-au înghesuit foarte mulţi ofertanţi, cea de-a doua a fost una mai asaltată de oferte, cu atât mai mult cu cât sectoarele scoase au fost mult mai tentante, fiind vorba de Mamaia şi Eforie, în total 37 de oferte depuse pentru cele 31 de subsectoare. Şi organizarea celor de la Administraţia Bazinală de Apă „Dobrogea Litoral" a fost una mai bună, după ce luni ofertanţii sosiţi încă de dimineaţă au avut de aşteptat câteva ore bune până să le fie deschise ofertele. Preţul de pornire pentru sectoarele de plajă scoase ieri la mezat au pornit de la 9,79 de lei, fără TVA, pe metru pătrat, în condiţiile în care pentru plajele licitate luni preţul maxim era 9,52 lei, fără TVA.

Unul dintre cei mai interesanţi participanţi de ieri a fost Sorin Greavu care, deşi are în concesiune mai multe sectoare de plajă din Năvodari III, Mamaia VIII, Constanţa II, Eforie Nord I şi 2 Mai, încă din 2006, prin firma sa Romned Port Operator, mai vrea să se ocupe şi de alte sectoare. Greavu şi-a prezentat ieri ofertele pentru Mamaia I şi Mamaia II. După ce a ieşit din sala de licitaţii, directorul general al Romned, care a licitat pentru administrarea subsectorului 2 din zona I, Mamaia I, şi Mamaia II, a declarat că este nemulţumit de faptul că licitaţia s-a desfăşurat foarte târziu. „La cum se organizează licitaţia şi la cât durează să obţin autorizaţii de construcţie şi urbanism, în septembrie reuşesc să deschid plaja pentru turiştii întârziaţi. Pentru celălalt sector de plajă pentru care am venit se repetă licitaţia, întrucât nu au fost ofertanţi eligibili", a explicat reprezentantul societăţii Romned.

Plajele vor fi gata la 1 iunie

Nici ceilalţi ofertanţi nu s-au arătat foarte mulţumiţi nici de condiţiile create de cei care închiriază plajele, dar nici de cele stipulate în caietul de sarcini. „A fost foarte greu să întocmim oferta în termenul prevăzut după ce s-a dat ordinul Ministrului, dar ne-am descurcat. Plajele nu vor fi cu siguranţă gata la 1 Mai ci la 1 iunie", a precizat Dominic Ciubotaru, proprietarul hotelului Selena din Mamaia, care s-a prezentat la licitaţie pentru sectorul de plajă Mamaia II, sector 3.

După prima zi a licitaţiei, conducerea DADL a precizat faptul că pentru câteva sectoare s-a reprogramat licitaţia, pentru că ofertanţii care au licitat pentru anumite sectoare de plaje au depus oferte neeligibile. În aceste condiţii se estimează că după finalizarea primei etape a licitaţiei, pe 5 sau 6 mai, va fi publicat anunţul de participare urmând ca ofertele pentru cea de-a doua rundă să se depună până pe 12 mai, ora 16.00.

Astăzi se vor deschide ofertele pentru Mamaia IV.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 28 Apr, 2010 20:24 Vezi domn Gravu cum e sa-si bata cineva joc de tine? Cum te simti tu acum asa se simnt salariatii tai platiti cu un salariu egal cu ajutorul de somaj. Cred ca mai mault dai tu la amante pentru o tura decat un salariu de la Romned.Toate se platesc pe lumea asta sa fii sigur.