Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprimirea lui Comanici in PRM, pe lista de asteptare

ro

08 Sep, 2008 00:00 1498 Marime text
1220815210.jpg

La initiativa presedintelui organizatiei PRM de Vaslui, in cadrul intalnirii de peste zece zile, se va lua in discutie reprimirea in partid a unor ex-lideri

Chiar daca se preconiza ca, in cadrul Conferintei Nationale a PRM din week-end, liderul formatiunii, Corneliu Vadim Tudor, sa incerce rezolvarea problemelor organizatiei de la malul marii, chestiunile legate de fostii lideri, Radu Comanici si Dan Rahau, n-au fost puse in discutie decat adiacent. Reuniunea Conferintei Nationale de sambata a tulburat cat de cat apele in politica romaneasca, avand in vedere ca au fost puse pe tapet chestiuni importante pentru natiune, precum o eventuala initiere a unei motiuni de cenzura ori amanarea votului uninominal pana in 2012. Cat despre organizatia de la malul Marii Negre si despre fostii sai lideri, plecati sau indepartati din randurile peremistilor, se pare ca nu a fost o tema "ardenta". "S-au discutat, la modul general, cateva aspecte legate de cei care au plecat din partid, initiativa apartinand presedintelui organizatiei PRM de Vaslui. El a propus ca, la nivel de partid, sa se ia in discutie, intr-o intalnire ulterioara, reprimirea in partid a unor ex-lideri, fara a-i nominaliza", a afirmat presedintele interimar al PRM Constanta, Nicolae Gheorghe. Acesta a completat ca aspectele vor fi definitivate in urmatoarea sedinta a Biroului Permanent al PRM, programata peste zece zile. "E si asta o preocupare. S-ar putea sa se fi discutat referitor la acest aspect in mod particular, in pauza dintre cele doua sesiuni de dezbateri ale Conferintei Nationale, la care nu am participat pentru ca nu am avut acces", a completat actualul lider, fara prea mare interes vizavi de problema.

Rahau, "unul care a dezertat din partid"

Deranjat de atitudinea sfidatoare adoptata de fostul lider PRM Constanta, Dan Rahau, in alocutiunea de deschidere a conferintei, presedintele CV Tudor l-a catalogat drept "unul care a dezertat din partid si nu a reusit sa ia dupa el decat sapte - opt rataciti". Astfel, Nicolae Gheorghe, despre care se stie ca nu a dorit sa intre cu nimeni in polemica, s-a abtinut de la a da detalii in acest sens. "Nu vreau sa comentez aspectele de acest gen, am lucruri mai importante de facut, nu ma priveste". Dezinteresat de predarea situatiei si clarificarea aspectelor este si cel in discutie, Rahau, care, "satul" de explicatiile pe care nu a binevoit sa le dea dupa cooptarea sa in randurile conservatorilor, ar fi plecat in vacanta, in Elvetia.

20 de pretendenti PRM-isti la parlamentare

Nicolae Gheorghe sustine ca perioada imediat urmatoare va fi una intensa. "Saptamana urmatoare va fi convocat Biroul Executiv Judetean, iar pe 20 septembrie va avea loc sedinta plenara a Consiliului Judetean", a adaugat, mandru, liderul PRM Constanta. In cadrul reuniunii se va definitiva formula de conducere a celor doua birouri - judetean si municipal. Cat despre pregatirea apropiatelor alegeri parlamentare, surprinzator, PRM-istii au aspiranti... 20 de persoane. "Nu pot da niciun nume, mai ales ca nu am acordul persoanelor respective si nici nu am discutat detalii. Nu ar fi corect. Sunt 20 de aspiranti pe lista mea, printre care presedinti de filiala, membri in biroul judetean si municipal", a mentionat Nicolae Gheorghe. Candidati ar putea exista, insa, in privinta sanselor lor de a ocupa o functie de demnitate publica, ramane de vazut in perioada urmatoare.

Scris de: {autor}Claudia CANDET {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii