Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Registrul spațiilor verzi trebuia finalizat din decembrie 2009 Deputatul Stelian Ion (USR) - „Tupeul primarului Făgădău nu are margini!”

ro

26 Mar, 2019 00:00 1698 Marime text
Deputatul USR de Constanţa, Stelian Ion critică afirmaţiile edilului, Decebal Făgădău, după ce acesta a spus că în Constanța calitatea aerului este cea mai bună din țară. „Mazăre, țipa isteric la constănțenii care protestau pe când el lua cu japca mii de hectare și toate spațiile verzi ale Constanței și le trecea în patrimoniul prietenilor și interpușilor, spunând că în Constanța nu avem nevoie de spații verzi pentru că avem ventilație naturală, dinspre mare. Cu asta se laudă și Făgădău acum: cu briza mării. E singura lui mare realizare. Ne mai spune Făgădău că începând cu luna mai 2020, când va fi gata Registrul spațiilor verzi în Constanța, nu se va mai tăia niciun copac. Orice rechin imobiliar care se respectă înțelege mesajul: tăiați, fraților, cât mai puteți. Mai aveți un an să radeți tot.

Să fii primar pesedist și să îndrăznești să spui că în Constanța situația spațiilor verzi este incertă, asta da performanță! Făgădău doboară practic recordul mondial la lipsă de bun-simț deținut de colegul său pesedist, Florin Iordache, care ne spunea deunăzi că în România condițiile din spitalele de stat sunt foarte bune, asemenea celor din spitalele private” – afirmă parlamentarul USR.
În opinia lui Stelian Ion, situația spațiilor verzi din Constanța este cât se poate de certă, în sensul că nu mai există. „Au fost luate cu tripleta pesedistă condusă de Mazăre, Nicușor Constantinescu și Strutinsky. Bucăți de parc, suprafețe mari verzi dintre blocuri, terenuri verzi din apropierea lacului Siutghiol, toate au trecut în proprietatea acestor ”persecutați politic”, a acestor ”victime ale statului paralel”, care le-au vândut mai departe. Făgădău omite să spună de când trebuia finalizat registrul spațiilor verzi: din decembrie 2009! De aproape zece ani, acest registru trebuia să fie finalizat. Din 2000 încoace, mafia pesedistă a dominat Constanța fără întrerupere. Ulterior, normele metodologice au fost modificate și a fost stabilit un al doilea termen limită: până în iunie 2011. Au trecut aproape opt ani de zile de când registrul trebuia să existe, dar Mazăre și Decebal Făgădău Continuatorul, au amânat efectuarea acestui registru pentru a permite defrișările și pentru a da posibilitatea valorificării acestor terenuri prin emiterea de PUZ-uri și autorizații de construire pe aceste spații verzi”, mai adaugă deputatul USR.

Stelian Ion este de părere că primarul Făgădău va încerca un artificiu: va introduce în registru toate maidanele de la periferia orașului, va planta trei fire anemice pe valea portului, încercând să mascheze din pix mutilarea odioasă a celor mai importante și frumoase spații verzi din oraș.
„Rechinii imobiliari trebuie să știe un lucru: din 2020, se va începe recuperarea masivă a acestor terenuri luate cu japca. Prin procese, cu executorul judecătoresc sau prin exproprieri de utilitate publică. Constanța trebuie să recupereze ceea ce mai poate fi recuperat, iar aceste terenuri trebuie amenajate, plantate și îngrijite de Primărie. Cred că disperarea unora este foarte mare pentru că odată ce vor pierde primăria și vom avea acces la fișetele acestei instituții, mulți își vor pierde și libertatea. Vor da socoteală pentru poate potlogăriile pe care le-au făcut în ultimii ani. Nu-i vor scăpa nici Dragnea, nici Iordache, nici mama amnistiei!” – a conchis Stelian Ion.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii