Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Filipescu (Pro România), despre Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Constanța

ro

25 Jul, 2020 00:00 3195 Marime text
  • Răzvan Filipescu a prezentat un nou proiect pentru municipiu, județ și regiune
  • Este vorba de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Constanța
 
Răzvan Filipescu a prezentat un nou proiect pentru municipiu, județ și regiune. Este vorba de construcția unui Spital Clinic de Urgență pentru Copii la Constanța. Candidatul Pro România pentru conducerea Consiliului Județean Constanța a vorbit în cadrul unei conferințe de presă ieri despre proiectul de suflet al partidului din această perioadă pre-electorală.
Cu toții știm că Spitalul Județean Constanța este supraaglomerat pe timp de vară, iar părinții pierd ore în șir la coadă la urgență când se duc cu cei mici. Fie că este zi sau noapte, un spital pentru copii a fost pe buzele multor politicieni în ultimii ani, iar Pro România Constanța a venit cu un proiect concret, care poate deveni realitate.
"Este o necesitate reală în prezent, mai ales în contextul actual. Se poate face relocarea secției de pediatrie, unde propunem construirea spitalului de copii în curtea SCJU. Ne dorim să începem aceste demersuri care se pot face premergatoare construcției. Se puteau face până acum de actuala conducere", a spus Filipescu.
Spitalul Clinic De Urgență Pentru Copii Constanta este o necesitate reală și urgentă, motiv pentru care se impune încă de pe acum să fie demarate procedurile pentru construirea și funcționarea acestuia. Proiectul are o valoare de 30-40 milioane de euro. Mircea Dobre a punctat că sursa de finanțare ar fi din fonduri europene și că își asumă și el proiectul colegilor săi pentru candidatura la Primăria Constanța, mai ales că spitalul ar urma să fie construit în municipiu. De asemenea, stilul ar fi unul modern, contemporan, iar acoperișul nu va fi un simplu acoperiș – ci o zonă de agrement pentru cei mici, cu spații de joacă și spații verzi.
Se propune realizarea proiectului Spitalul Clinic De Urgență Pentru Copii Constanța, în incinta curții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa. Spitalul este compus dintr-un imobil cu 2 corpuri (P+3E si P+5E) și prezintă o suprafață desfășurată de aproximativ 13.258,00 mp cu o capacitate de 120 de paturi destinate copiilor de toate vârstele pentru toate specialitățile (precum - Nefrologie, ORL, Ortopedie, Cardiologie, Neurochirurgie, Neurologie și Psihiatrie, Chirurgie Generală, Medicină de Urgență, Infecțioase, Oftalmologie, Endocrinologie, Dermatologie).
 La nivelul subteran (2 subsoluri) se vor amenaja un număr de 382 de locuri de parcare necesare personalului medical și vizitatorilor.
Pe lângă standardele și dotările medicale contemporane clădirea trebuie să fie una “verde” și să prezinte surse alternative de energie, cum sunt pompele geotermale sau panourile solare, sisteme inteligente de încălzire şi iluminare, faţade inteligente care includ sisteme de umbrire menite să reducă consumul de energie, staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice.
Clădirea trebuie construită în asa fel încât să consume cât mai puțină energie și sa fie prietenoasa cu mediul, protejându-l prin soluțiile tehnice si energetice folosite.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii