Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna şi candidatul Ramona Mănescu, tentată să intre în cursa internă a PNL pentru Primăria Constanţa

ro

30 Mar, 2015 00:00 6620 Marime text
Europarlamentarul Ramona Mănescu a susţinut ieri, la Constanţa, o conferinţă de presă, prima după revenirea sa în Organizaţia PNL Constanţa, în care a început, de altfel, să activeze politic, în februarie 1990. Cel care i-a semnat atunci adeziunea a fost actualul senator Puiu Haşotti. Mănescu a declarat că motivele revenirii sale în organizaţia-mamă sunt legate de faptul că este europarlamentar pe euroregiunea de S-E, dar şi de sprijinul constant pe care liberalii constănţeni i l-au acordat de-a lungul timpului, îndeosebi în ceea ce priveşte candidatura sa pentru Parlamentul European.

Aşa cum era de aşteptat, subiectul central al conferinţei de ieri a fost legat de o posibilă candidatură a Ramonei Mănescu la Primăria Constanţa. Din acest punct de vedere, europarlamentarul originar din Constanţa a declarat: „Dacă biroul (n.r. conducerea PNL) va considera că sunt una dintre persoanele care ar trebui (n.r. să intre în competiţie), sigur că voi accepta să intru în cursa internă pentru Primăria Constanţa. Constanţa are nevoie de normalitate, de mai puţin spectacol. Oraşul are un potenţial extraordinar de dezvoltare“. Cu toate acestea, Ramona Mănescu a ţinut să precizeze că, şi dacă nu va fi ea candidatul pentru mandatul de primar al Constanţei, va susţine echipa PNL Constanţa în acest sens. „Voi sprijini echipa de la Constanţa pentru a câştiga Primăria Constanţa, nu doar judeţul“, a afirmat eurodeputatul.

În opinia Ramonei Mănescu, municipiul Constanţa are nevoie de o administraţie care să acţioneze „mai puţin în funcţie de anumite zone de interes şi mai mult în funcţie de interesul general“. Întrebată cum se vede acum oraşul-port prin ochii unui constănţean „adoptat“ iniţial de Bucureşti şi, ulterior, de Bruxelles şi Strassbourg, Mănescu a mărturisit că zona limitrofă străzii Ştefan cel Mare, unde a copilărit, i se pare dezolantă la ora actuală.

 „Sper să reuşim să ajutăm în mod real“

 Europarlamentarul a vorbit, ieri, şi despre unul dintre proiectele sale de suflet, şi anume crearea unui birou regional la Bruxelles, care ar putea să permită primarilor accesarea directă a unor proiecte finanţate cu bani europeni. „Acest angajament trebuie onorat. Sper să reuşim să ajutăm în mod real“, a declarat Mănescu. Potrivit spuselor sale, în judeţul Constanţa există deja primari care intenţionează să încerce accesarea unor proiecte prin intermediul acestui birou regional, care, trebuie menţionat, nu funcţionează încă.

 „O primărie nu are capacitatea să administreze un gigant cum e Portul Constanţa“

 Nu mai puţin important, Ramona Mănescu a fost întrebată, în cadrul conferinţei de ieri, care au fost motivele în baza cărora a refuzat, în timpul în care a fost ministrul Transporturilor, să semneze în favoarea transferului unui nou pachet de acţiuni ale Portului Constanţa de la minister la administraţia Mazăre. „Pentru că nu e portul meu. Şi dacă ar fi fost al meu, tot nu l-aş fi dat. O primărie nu are capacitatea să administreze un gigant cum e Portul Constanţa. Nu are capacitatea să cofinanţeze proiectele mari. Nu acesta e rolul administraţiei locale. Portul Constanţa nu va fi niciodată al Municipiului“, a subliniat liberala. Amintim că, în octombrie 2013, Ramona Mănescu declara, la Constanţa: „Portul Constanţa este un obiectiv strategic de interes naţional şi cu asta am spus totul. Autorităţile locale au 20%. Vi se pare că nu au destul?!“

Ceea ce trebuie remarcat este faptul că în PNL Constanţa pare să existe o superbă emulaţie atunci când vine vorba despre candidatul pentru Primăria Constanţa. Alegătorii au chiar senzaţia unei veritabile competiţii interne. Cum altfel ne-am putea explica faptul că, în ultimul timp, nu a existat nicio săptămână la finalul căreia să nu fie avansat numele unui nou potenţial candidat? Desigur, rămâne de văzut câte dintre numele care s-au vehiculat şi care, cu siguranţă, se vor mai vehicula, vor rămâne în cărţi peste câteva luni.

Nota bene: Ramona Mănescu este primul nume de femeie avansat, până acum, de vreun partid, în contextul proximelor alegeri locale.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii