Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD şi PNL nu s-au înţeles asupra candidaţilor în opt localităţi din judeţ

ro

27 Mar, 2012 00:00 2291 Marime text
candidatiusl-conferinta.jpgUSL Constanţa nu va funcţiona, la alegerile locale din iunie, în opt localităţi. Aici PSD şi PNL vor avea candidaţi separaţi. În alte localităţi şi municipii din judeţ, USL încă nu şi-a stabilit candidaţii.

Liderii PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu şi Cristinel Dragomir, au vorbit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre candidaţii USL la primăriile din judeţ. Conform declaraţiilor secretarului executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, există opt localităţi în care PSD şi PNL vor merge separat în alegerile locale din 10 iunie. Este vorba despre Năvodari, Agigea, Deleni, Fântânele, Grădina, Mihail Kogălniceanu, Mircea Vodă şi Topalu. Totodată, există şi 12 localităţi în care candidaţii USL nu ar fi încă bătuţi în cuie, în sensul în care atât PSD, cât şi PNL ţin să-şi impună propriul candidat. Este vorba despre primăriile Rasova, Pecineaga, Oltina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, 23 August, Corbu, Castelu, Ovidiu, Murfatlar, Cernavodă şi Băneasa. De reţinut este însă că, deşi nu au fost enumerate printre aceste 12 localităţi, Mangalia şi Medgidia nu au nici ele un candidat USL. La Mangalia, spre exemplu, Cristinel Dragomir a declarat că PSD îl vrea candidat pe Claudiu Tusac, actualul edil-şef, dar că sondajele care se derulează în prezent fac referire şi la alţi social-democraţi. Cât despre Cernavodă, ei bine, informaţiile publicate până acum se confirmă. Bătălia se va da între Mariana Mircea, susţinută de PSD, şi fostul primar, Gheorghe Hânsă. „Mariana Mircea va fi candidatul PSD pentru Cernavodă, asta v-o putem spune cu siguranţă", a menţionat secretarul executiv al PSD Constanţa şi, în acelaşi timp, vicepreşedinte al CJC, Cristinel Dragomir. El a afirmat însă că sondajele de opinie sunt încă în derulare.

„La 23 August vom pierde"

Interesant de remarcat este că la Costineşti PSD-ul şi PNL-ul nu au încă un candidat. Dragomir susţine că aici USL funcţionează, dar rămâne de văzut cine va fi persoana în stare să-l învingă pe Traian Cristea, actualul primar PSD. Nici la 23 August USL nu a identificat un contracandidat pentru primarul democrat-liberal Mugur Mitrana. „La 23 August cred că vom pierde. Dar ne punem candidat", a afirmat Cristinel Dragomir. La Peştera, PNL şi PSD vor avea un candidat comun, care urmează a fi stabilit în maximum două săptămâni. De asemenea, este de precizat că în localităţile în care USL a decis deja candidaţii, aceştia vor fi în proporţie de 90% actualii primari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii