Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD-ALDE legiferează împotriva celor care se confruntă cu situaţii financiare precare. Nu plătiţi întreţinerea, rămâneţi fără locuinţă!

ro

17 Nov, 2017 00:00 1418 Marime text
Majoritatea PSD-ALDE legiferează împotriva celor care se confruntă cu situaţii financiare precare. Prin proiectul de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, majoritatea parlamentară adoptă o conduită care denotă ignorarea sensului art. 44 din Constituţie, potrivit căruia proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, susţine senatorul USR de Constanţa Ramona Dinu.

Aceasta spune că „parlamentarii PSD-ALDE acceptă să reducă termenul acordat pentru remedierea situaţiei de către proprietarii de imobile atunci când aceştia înregistrează restanţe la plata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei sau la plata serviciilor de utilităţi publice. Prin amendamentele depuse, am propus extinderea termenului de conformare la 90 de zile de la termenul scadent, respectiv 120 de zile de la afişarea listei, cu notificarea în scris a proprietarului restant cu cel puţin 30 de zile înainte de demararea procedurii de acţiune în instanţă“.
Amendamentele sale au fost respinse însă în plenul Senatului.
 
Menţionăm că L230/2007, prin art. 50(1), stabileşte termenul de 90 de zile de la înregistrarea datoriei pentru a se acţiona în instanţă proprietarul care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari. L193/2017 abrogă L230/2007. Prin urmare, se creează premisele ca tot mai mulţi români să fie expuşi riscului de a-şi pierde bunurile imobile aflate în proprietate.
 
Această formă a legii, promovată de PSD-ALDE, umileşte românii care au rămas să trăiască într-o societate ce le oferă şanse pentru standarde de viaţă din ce în ce mai precare. O lege care ridică excepţiile la rang de regulă! Pornind de la prezumţia unei rele-credinţe, se înrăutăţeşte tratamentul faţă de toţi proprietarii de imobile.
 
Citeşte şi: 
 
Ce modificări aduce noua lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii