Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protocolul PUR-PSD se doreste serios si functional

ro

14 Aug, 2002 00:00 505 Marime text

Armeanu, Iordache si Francu - tripleta care se va bate cu PSD

Halet spune ca cei indrituiti sa negocieze si sa semneze protocolul din partea PUR vor urmari sa tinteasca aspecte legate de colaborarea dintre cele doua formatiuni politice pentru problemele de interes local si judetean

In cadrul saptamanalei conferinte de presa, sustinute de prim-vicepresedintele organizatiei municipale, Mihai Petre, si vicepresedintele organizatiei judetene, Gheorghe Halet, umanistii locali au facut publice numele colegilor care vor negocia incheierea in teritoriu a protocolului de colaborare cu social-democratii constanteni. Cei trei care vor participa la discutiile de la sediul PSD sunt vicepresedintii Cezar Armeanu si Vasile Francu si presedintele organizatiei municipale, Gabriel Iordache. Cei trei au fost desemnati de biroul judetean al partidului, urmand ca, incepand cu 19 august, cele doua echipe sa se aseze la masa negocierilor. Termenul limita pentru incheierea protocolului in teritorii este 15 septembrie. Principalele conditii pe care umanistii le vor impune social-democratilor sunt respectarea intereselor cetatenilor, acest lucru urmand sa se reflecte in votul pe care-l vor da consilierii locali si judeteni in urmatoarea perioada. Legat de acest aspect, vicepresedintele Halet spune ca cei indrituiti sa negocieze si sa semneze protocolul din partea PUR vor urmari sa tinteasca aspecte legate de colaborarea dintre cele doua formatiuni politice pentru problemele de interes local si judetean. Acestea ar fi, in mare, pretentiile umanistilor, care nu vor functii sau mariri, ci doar sa li se dea posibilitatea de a fi alaturi de electoratul caruia li se adreseaza.

PUR face o propunere pentru societatea civila

Partidul Umanist din Romania propune inlocuirea actualului sistem de protectie sociala a copiilor orfani. PUR (social-liberal) considera ca sistemul ar trebui gestionat de Biserica Ortodoxa Romana, cu sprijinul financiar al statului si al sectorului privat din Romania. Partidul Umanist din Romania a adresat o scrisoare premierului Adrian Nastase, Preafericitului Parinte Patriarh Teoctist, ministrului Educatiei si Cercetarii, precum si ministrului Culturii si Cultelor. "Va solicitam, domnule prim-ministru, sa analizati inclusiv posibilitatile integrarii imediate in societate a acestor copii, la finalizarea perioadei de scolarizare", se arata in scrisoarea semnata de Dan Voiculescu, presedintele Partidului Umanist din Romania. Partidul Umanist din Romania considera ca mediul educational al Bisericii Ortodoxe Romane ar putea suplini lipsa unui mediu familial normal.

Organizatia municipala pregateste Consfatuirea umanistilor dobrogeni

Prim-vicepresedintele organizatiei municipale, Mihai Petre, a anuntat ca organizatia pe care o reprezinta pregateste intalnirea care va avea loc la Constanta la finele lunii august, cu participarea presedintilor organizatiilor judetene ale partidului din Dobrogea, intrunire care va culmina cu consfatuirea filialelor PUR din judetele Tulcea si Constanta, eveniment la care va fi prezent si Dan Voiculescu, liderul national al PUR (social-liberal). In alta ordine de idei, Petre a anuntat ca organizatia municipala intentioneaza sa deruleze un proiect care sa vina in sprijinul investitorilor mici si mijlocii, bransa sprijinita in mod special de partid, cu participarea unor experti ai Agentiei de Dezvoltare Regionala care ar urma sa-i instruiasca pe cei care doresc sa-si porneasca o afacere, indiferent de culoarea lor politica.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii