Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect UDMR pentru modificarea Codului de Procedură Penală (document)

ro

13 Feb, 2017 16:29 1385 Marime text
La data de 8 februarie, parlamentarii UDMR au depus la Senat un proiect de lege privind modificarea Codului de Procedura Penală.
 
Proiectul prevede modificarea articolului 542 din Codul de Procedura Penală, precum şi adăugarea unui nou alineat, şi anume:
 
„Fapta persoanei care cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă a comis una din acţiunile care au condus la situaţia generatoare de daune constituie abuz în serviciu şi se pedepseşte conform art. 297 alin. (1)."
 
La articolul 542 alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
 
„În cazul în care repararea pagubei a fost acordată potrivit art. 541, precum şi în situaţia în care statul român a fost condamnat de către o instanţă internaţională pentru vreuna dintre cazurile prevăzute la art. 4, art. 538 şi art. 539, acţiunea în regres pentru recuperarea sumei achitate trebuie îndreptată împotriva persoanei care a provocat situaţia generatoare de daune”.
 
Cei de la UDMR vor modificarea lui, introducându-se cuvântul „trebuie” în primul alineat, în loc de „poate fi”.
 
Proiectul conţine şi o serie de articole prin care se introduc prevederi ale unei directive privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, adoptată de Parlamentul European la data de 9 martie 2016, aşa cum se explică în expunerea de motive.
 
Proiectul de lege poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii