Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege USR. Deputații și senatorii care vor vota la dublu, arși la buzunare

ro

17 Mar, 2021 00:00 2888 Marime text
  • USR PLUS au depus o nouă inițiativă legislativă, după ce mai mulţi deputaţi şi senatori ai PSD şi AUR au fost prinşi în timp ce foloseau cartelele unor colegi pentru a vota în locul acestora amendamentele propuse la proiectul de buget
  • Alianța USR PLUS propune ca parlamentarii care votează cu mai multe cartele să piardă 80% din indemnizație, iar voturile respective să fie anulate
  • Au fost depuse proiecte pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a Statutului deputaţilor şi senatorilor

Parlamentarii USR PLUS au depus o nouă inițiativă legislativă, după ce mai mulţi deputaţi şi senatori ai PSD şi AUR au fost prinşi în timp ce foloseau cartelele unor colegi pentru a vota în locul acestora amendamentele propuse la proiectul de buget.
Dezbaterile din Parlament pe marginea bugetului de stat au scos la iveală probleme de etică şi metehne mai vechi ale pesediştilor, care nu pot scăpa de obiceiul de a fura la vot.
"Lăsând la o parte circul pe care unii dintre ei l-au făcut în plenul reunit al celor două camere, un lucru mult mai serios şi îngrijorător este „votul la două mâini”, practicat fără nicio jenă de parlamenarii opoziţiei.
Trecând peste aspectele legale, votul la dublu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, este, în primul rând, o chestiune de etică. Să faci ceea ce este corect, chiar şi atunci când nu te vede nimeni, înseamnă integritate. În schimb, să încalci regulile, să trişezi, să apelezi pe furiş la soluţii incorecte, asta se numeşte hoţie, iar în cazul parlamentarilor reprezintă o înşelare a încrederii cetăţenilor", susține senatorul constănțean, Remus Negoi.
Din acest motiv, Alianța USR PLUS propune ca parlamentarii care votează cu mai multe cartele să piardă 80% din indemnizație, iar voturile respective să fie anulate.
 
În acest sens au fost depuse proiecte pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a Statutului deputaţilor şi senatorilor.
 
Concret, parlamentarii care vor vota la dublu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, vor fi sancționați cu reținerea pe o lună a sumei reprezentând diferența între indemnizația brută și valoarea salariului minim brut pe țară.
Acest lucru înseamnă că vor pierde peste 80% din indemnizație.

"Alianța USR PLUS propune ca parlamentarii care votează cu mai multe cartele să piardă 80% din indemnizație, iar voturile respective să fie anulate. În acest sens au fost depuse proiecte pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a Statutului deputaţilor şi senatorilor.
Concret, parlamentarii care vor vota la dublu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, vor fi sancționați cu reținerea pe o lună a sumei reprezentând diferența între indemnizația brută și valoarea salariului minim brut pe țară. Acest lucru înseamnă că vor pierde peste 80% din indemnizație." a declarat Remus Negoi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii