Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul "Lapte si corn" hraneste firma pesedistului Dobre

ro

30 Oct, 2008 00:00 1354 Marime text
1225312999.jpg

SC Dobre si Fiii inghite, in anul scolar 2008 - 2009, peste 140 de miliarde prin programul guvernamental lasat mostenire de Nastase

Elevii din judetul Constanta vor manca, si anul acesta, aceiasi biscuiti, in loc de corn, si acelasi unt portionat, in loc de laptele prevazut in programul guvernamental gaunos, mostenit de pe vremea lui Nastase. Licitatia organizata de Consiliul Judetean Constanta pentru atribuirea contractului de furnizare a acestor produse a fost castigata de acelasi "operator" care a livrat si anul trecut produsele. Asadar, SC Dobre si Fiii SRL se va ocupa, si in anul scolar 2008 - 2009, de gustarea dintre mese oferita de stat scolarilor din clasele I-VIII. Avand in vedere neregulile inregistrate anul trecut in derularea contractului incheiat cu aceasta firma, pare de necrezut ca licitatia a fost castigata din nou de acest agent economic. Puterea, insa, nu sta in mainile celor care s-au plans la inspectorat de faptul ca odraslele lor au facut indigestie de la untul portionat sau ca si-au manjit cartile si caietele, dupa ce l-au carat in geanta, pentru ca li se daduse ratia din urma pe cateva zile, deoarece masina cu produse nu ajungea zilnic la unele unitati scolare.

Bataie de joc pe bani publici

Acordarea contractului catre aceasta firma neserioasa, care si-a batut joc de programul "Lapte corn" in schimbul unei sume deloc de neglijat din bani publici, la care cu toti cotizam, este un fapt dincolo de perceptia unui om normal. Normal ar fi fost sa fie selectat un alt agent economic, care sa isi indeplineasca atributiile din contract, pentru ca in judet sunt suficienti producatori de produse lactate sau de panificatie. Reamintim ca, anul trecut, Dobre si Fiii a pasat livrarea produselor catre alte firme, desi legea stipuleaza clar ca nu se admit subcontractori.

Pe cine hraneste, de fapt, "Laptele si cornul"

Anul acesta, SC Dobre si Fiii va incasa 12.367.402 lei pentru furnizarea de lapte si corn sau de biscuiti si unt, adica peste 147 de miliarde de lei vechi. Contractul a fost atribuit cu trei zile inainte de inceperea anului scolar 2008 - 2009, adica pe 12 septembrie. SC Dobre si Fiii SRL a fost singura care a participat la licitatie, iar acest fapt este explicabil, avand in vedere ca firma apartine pesedistului Mircea Dobre, care a obtinut si un mandat de consilier local al municipiului Constanta. Prin urmare, tinand cont de faptul ca societatea este agreata de conducerea pesedista a Consiliului Judetean Constanta, era de asteptat ca alti competitori sa fie descurajati (avand in vedere si istoria licitatiilor anterioare) si sa nu mai participe.

Nevasta a lasat locul juniorului Mircea

Daca anul trecut, actionariatul Dobre si Fiii era alcatuit de Mircea Dobre si sotia acestuia, Georgeta Dobre, anul acesta are o alta componenta. Alaturi de consilierul Dobre, la firma mostenitoare a programului Nastase, detin parti sociale fiul acestuia, Mircea Titus Dobre, si Magdalena Cristina Piuaru, directorul economic al firmei. Cred ca nu este gresit sa anticipam ca programul "Lapte corn" va fi "concesionat" pe urmatorii patru ani firmei pesedistului Dobre, avand in vedere ca, in mandatul 2008 - 2012, PSD face cartile in judetul Constanta.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii