Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 30 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Profilul robot" al candidaţilor la CJC Să cunoaştem pesediştii care vor să fie consilieri judeţeni

ro

19 May, 2012 00:47 4264 Marime text
07_candidati_PSD_CJC_-_sediu_CJC.jpgUn mandat de consilier judeţean poate însemna, pentru unii dintre candidaţi, debutul în administraţie şi, cel mai probabil, în politică, echivalând deci cu o rampă de lansare, în vreme ce pentru alţii reprezintă un loc călduţ, comod, în care se retrag aproape de finalul unei aşa numite cariere. Indiferent de motivaţie, aspiranţii la un mandat în Consiliul Judeţean Constanţa nu fac niciun pas înapoi, doar, doar vor prinde un loc bun, eligibil, pe liste.

Candidaţii PSD la Consiliul Judeţean Constanţa, ediţia 2012, nu sunt de natură să ne surprindă. Sunt fie actuali consilieri judeţeni, fie oameni apropiaţi actualei conduceri a CJC.

Cel care deschide lista este nimeni altul decât liderul social democraţilor constănţeni, primarul Radu Ştefan Mazăre. Născut pe 5 iulie 1968, Mazăre candidează, de asemenea, pentru al patrulea mandat de edil-şef al municipiului Constanţa din partea USL. Este absolvent al Institutului de Marină Civilă Constanţa, Specializarea Electromecanică. A început să activeze în politică în 1996, atunci când a devenit deputat al Partidului Democrat. După aproape un an, Mazăre demisionează din PD, dar rămâne în Camera Deputaţilor ca parlamentar independent. Din noiembrie 2004, Mazăre este preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.

Nicuşor Constantinescu este al doilea candidat PSD la Consiliul Judeţean. De profesie inginer, actualul preşedinte al CJC are 46 de ani şi candidează pentru al treilea mandat la conducerea CJC. Face politică din 2000 şi în prezent este prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.

Al treilea pe lista candidaţilor social-democraţi la Consiliul Judeţean Constanţa este Cristian Gheorghe Darie, actual vicepreşedinte al CJC. De profesie inginer, Darie este născut pe 29 octombrie 1956.

Al patrulea candidat este tot actual vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi anume Cristinel Nicolae Dragomir. Născut pe 4 mai 1970, Cristinel Dragomir este de profesie inginer. „Secunzii" Darie şi Dragomir formează, alături de Nicuşor Constantinescu, „trio-ul" de la conducerea Consiliului Judeţean.

Consilier judeţean cu state vechi, Ion Dumitrache candidează pentru un nou mandat în CJC. Dumitrache este inginer, născut pe 22 mai 1956, şi tată al deputatului PSD al Colegiului 3, Cristina Dumitrache.

Radu Babuş candidează şi el pentru un nou mandat în Consiliul Judeţean. Preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD Constanţa s-a născut pe 18 noiembrie 1978. De profesie jurist, Radu Babuş ocupă funcţia de director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa. Babuş Jr. este fiul lui Constantin Babuş, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa.

Nicolae Stelian Fronescu vrea, de asemenea, un nou mandat în Consiliul Judeţean Constanţa. Social-democratul este născut pe 29 septembrie 1967 şi este inginer electro-mecanic.

Un personaj cu notorietate în administraţia constănţeană, atât locală, cât şi judeţeană, este actualul consilier judeţean aflat deja la al doilea mandat Petrică Munteanu. S-a născut pe 1 mai 1950 şi este ofiţer de punte maritim. Munteanu este, de asemenea, şeful Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizări Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa.

Ioan Mărcuş aspiră şi el la un nou mandat în Consiliul Judeţean Constanţa. Social-democratul s-a născut pe 3 august 1963 şi este metalurgist.

Ecaterina Prodan, actual consilier local municipal în Consiliul Local Constanţa, figurează pe lista de candidaţi pentru CJC. Este născută pe 22 aprilie 1947 şi este proiectant construcţii.

Niculae Peride, unul dintre cei mai bogaţi consilieri judeţeni constănţeni, candidează pentru un nou mandat în CJC. La un moment dat, în declaraţia de avere a acestuia figurau nu mai puţin de opt (!) case: şase în Constanţa, două în Bulgaria. Peride este născut pe 13 mai 1946, este inginer de profesie, profesor universitar.

Tot cu state vechi în CJC este şi Atanasie Teodorescu. Născut pe 7 august 1943, veteran deci ca vârstă, Teodorescu este de profesie inginer, în prezent pensionar, dar candidează pentru un nou mandat de consilier judeţean.

Cornel Panait şi Anghel Panait sunt „intrări" noi pe lista social-democraţilor pentru CJC. Cel dintâi este născut pe 25 martie 1951 şi este profesor universitar, prorector al Universităţii Maritime Constanţa. Panait a fost rector al UMC în perioada 2004 - 2012. Anghel Panait s-a născut pe 28 mai 1963 şi este economist - matematician.

Actualul consilier judeţean Ioana Elena candidează, de asemenea, pentru un nou mandat în CJC. Inginer horticol, Ioana Elena s-a născut pe 3 noiembrie 1961. Consilier judeţean cu experienţă, aceasta nu s-a evidenţiat cu nimic în timpul mandatelor sale, fiind de o discreţie de neînţeles, în calitate de ales prin vot direct al cetăţenilor.

Printre candidaţii PSD îl regăsim şi pe actualul consilier judeţean Osman Fedbi, preşedintele Uniunii Democrate Turce din România (UDTR). Născut pe 5 august 1958, Fedbi este de profesie inginer. De remarcat este că, în preajma alegerilor locale din iunie 2008, UDTR a încheiat un protocol de colaborare cu PSD, protocol valabil la nivelul întregului judeţ. În baza acestui protocol, Fedbi a candidat pe lista PSD pentru CJC.

Un alt pesedist cu tradiţie în CJC este Dumitru Florea. Născut pe 25 ianuarie 1943, acesta candidează pentru un nou mandat de consilier judeţean. De profesie, Florea este inginer agronom.

Următorul pe listă este „celebrul" Laurenţiu Marin, fostul director al DADL Constanţa, plecat „cu cântec" de la conducerea instituţiei „păstorite" în timpul guvernării PDL - PSD. Laurenţiu Marin s-a născut pe 26 decembrie 1975 şi este de profesie jurist.

Actual consilier local Mircea Dobre, de profesie economist, figurează pe lista social-democraţilor pentru CJC. Mircea Dobre este cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, fără însă a se fi remarcat în mod deosebit cu ceva anume, în afară de numărul mandatelor de ales local. Amintim că, prin firmele sale, Dobre a derulat contracte cu bani publici, fie cu administraţia locală, fie cu cea judeţeană.

Pe lista PSD de candidaţi la CJC se regăsesc, chiar dacă nu pe primele locuri, şi Maria Magiru, directorul Muzeului de Artă Populară din Constanţa, Gheorghe Mihăieşi, Marius Horia Ţuţuianu, Nicolae Crivineanu - actual viceprimar al oraşului Murfatlar, Nicolae Buriac, Dumitru Coiciu - directorul RATC, Marius Gherasim, Marian Ciprian Albu, Alexandru Ionescu, Veronica Adriana Gheorghe, Paul Coliş, Paul Bocănete, Gelu Dae, Emanoil Velicu şi Niculae Sivriu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii