Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procentul de participare nu va depăşi 40% Gheorghe Donţu - „Litoralul este o pistă falsă pentru referendum. Voturile vor veni din rural şi din turismul electoral"

ro

23 Jul, 2012 01:42 2617 Marime text
Dontu_referendum_-_Gheorghe_Dontu_1.jpgUn veteran al campaniilor electorale, ecologistul Gheorghe Donţu este de părere că referendumul de pe 29 iulie nu va fi validat deoarece procentul prezenţei la vot nu va depăşi 40%. „Graba aproape nejustificată a actualei puteri de a stăpâni toate ungherele puterii va fi ordinul de mărire pentru care vor pierde prezenţa majorităţii la vot. Estimez o prezenţă de 40% la referendum", spune Donţu.

În legătură cu mijloacele pe care actuala putere vrea să le impună la referendum - secţii speciale, vot prelungit, liste suplimentare, preşedintele Partidului Ecologist Român consideră că atunci când miza este foarte importantă, aşa cum este cazul referendumului din 29 iulie, mijloacele folosite pentru atingerea scopului iniţial nu mai contează. Cu toate acestea, Gheorghe Donţu spune: „Litoralul, cu cele 34 de secţii speciale, reprezintă, în opinia mea, o pistă falsă aruncată de USL tocmai ca să distragă atenţia de la adevăratul scenariu. Voturile în sprijinul demiterii lui Traian Băsescu vor veni din mediul rural şi din turismul electoral, litoralul nu va influenţa în niciun fel rezultatul referendumului", a conchis liderul ecologist.

Reamintim că pe litoral vor fi amenajate 566 de secţii de votare pentru referendumul care va avea loc pe 29 iulie, faţă de 532 de secţii de votare organizate la alegerile locale din 10 iunie. Cu 34 în plus faţă de alegerile locale. Secţiile de votare pentru referendum vor fi amenajate în 21 de hoteluri şi şapte restaurante din judeţul Constanţa,conform listelor date publicităţii de Prefectura Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gica Contra 25 Jul, 2012 08:40 Ce spui suna foarte cunoscut .In 2009 toata lumea era cu ochii pe coada de la sectia de votare din Gara de nord ,iar la Paris se vota cu 12 voturi/minut !!!