Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Priorităţile Ministerului Transporturilor pentru judeţul Constanţa, cuprinse în proiectul de buget pentru 2019

ro

14 Feb, 2019 00:00 1810 Marime text
Proiectul de buget pe 2019 al Ministerului Transporturilor a fost avizat pozitiv în comisiile de specialitate reunite. Lista principalelor proiecte cuprinde obiective pentru CFR Infrastructură, transportul aerian, cel naval dar şi programe de reabilitare şi construcţie drumuri.
 
Senatorul Ştefan Mihu, în calitate de vicepreşedinte în Comisia pentru buget-finanţe, a precizat că fondurile alocate cuprind şi obiective existente în judeţul Constanţa. „Sumele propuse pentru reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii şi transportului în judeţul nostru sunt pe excedent, iar proiectele sunt finanţate exclusiv de la bugetul de stat sau din fonduri externe nerambursabile.
 
Priorităţile strategice ale Ministerului Transporturilor pentru judeţul nostru sunt focalizate pe reabilitarea liniei CF Bucureşti-Constanţa dar şi pe lucrări de reparaţii şi modernizare a podului Cernavodă - Feteşti. Şi Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu va beneficia de investiţii în modernizare şi reabilitare. Pentru creşterea competitivităţii şi sporirea activităţilor operate în Portul Constanţa şi pe canalele navigabile, au fost, de asemenea, alocate fonduri ce vor fi folosite la modernizarea celor două obiective.
 
Nu în ultimul rând, resurse financiare vor fi alocate în direcţia modernizării şi dezvoltării reţelei de drumuri în judeţul Constanţa, inclusiv prin construirea de variante de ocolire, la Techirghiol, de exemplu, care va fluidiza mult traficul rutier către sudul judeţului. Printre proiectele incluse în bugetul din acest an se regăsesc, de asemenea, reabilitarea Podului de la Agigea şi implementarea nodului rutier de la Cumpăna ce va face legătura cu autostrada A4”, explică senatorul constănţean.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii