Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prin înfiinţarea Asociaţiei nemulţumiţilor de serviciile RADET Chiru declanşează „lupta organizată împotriva RADET"

ro

23 May, 2012 00:00 2114 Marime text
ChiruRadet-GigiChiru.jpgChristian Gigi Chiru, candidatul Alianţei pentru Constanţa la Primăria Municipiului Constanţa, a anunţat că a decis să înfiinţeze „Asociaţia nemulţumiţilor de serviciile RADET". „Foarte multe persoane reclamă preţul mare al gigacaloriei, dar şi problemele pe care le întâmpină atunci când vor să se debranşeze. Conducerea RADET a pus la punct un set de condiţii obligatorii, care fac aproape imposibilă rezilierea contractului. Pentru a se putea debranşa, clienţii nemulţumiţi sunt obligaţi să obţină aprobarea Adunării Generale a Asociaţiei de Locatari, dar şi semnături de la toţi membrii asociaţiei. E de ajuns ca doar unul dintre vecini să refuze să semneze şi atunci cel în cauză nu mai primeşte avizul de debranşare", a explicat democrat-liberalul.

Gigi Chiru susţine că se gândea de mai mult timp la înfiinţarea acestei Asociaţii a nemulţumiţilor de serviciile RADET. În acest scop, a fost depusă şi o cerere de înregistrare la Judecătorie. Termenul în care poate fi primit un răspuns este de 30 de zile. Candidatul APC la Primăria Constanţa a ţinut să precizeze că există deja constănţeni care vor să facă parte din această asociaţie, mai exact, chiar din corpul membrilor fondatori.

„Manipularea RADET îi ţine captivi pe constănţeni"

În continuare, contracandidatul lui Mazăre a declarat că, în opinia sa, „manipularea Regiei de Termoficare îi ţine captivi pe constănţeni şi întăreşte poziţia de monopol a RADET, care poate impune preţuri aberante la gigacalorie". „Aşa s-a ajuns ca preţul gigacaloriei să ajungă la 340 de lei, în timp ce costurile adevărate sunt de 170 de lei pe gigacalorie", a atras atenţia Chiru.

Gigi Chiru a adăugat că el va asigura infrastructura acestei asociaţii: un sediu şi eventuale cheltuieli ocazionale. Cei interesaţi să facă parte din Asociaţia nemulţumiţilor de serviciile RADET pot suna zilnic la sediul Primăriei Constănţenilor, între 09.00 şi 17.00, la numărul 0241/518.711. De asemenea, orice sesizare referitoare la activitatea RADET poate fi depusă la Primăria Constănţenilor, care are sediul pe bulevardul Tomis numărul 30.

Aspirantul la mandatul de edil-şef al municipiului Constanţa consideră că nu este normal ca abonaţii RADET „să fie ţinuţi captivi de această regie care nu oferă confort şi care, în plus, a acumulat o datorie de 50 de milioane de euro, pentru ale cărei penalităţi plătesc constănţenii". Întrebat ce speră să schimbe prin înfiinţarea acestei asociaţii, Gigi Chiru a declarat: „Va fi o formă de luptă, o luptă organizată împotriva RADET", a subliniat candidatul APC.

„Nu comentez"

Contactat telefonic, Ilie Rachieru, directorul general al RADET Constanţa, nu a vrut să comenteze în niciun fel, nici pe marginea înfiinţării acestei asociaţii, nici pe marginea criticilor aduse de Chiru regiei. „Nu comentez. Este treaba dumnealui. Este în campanie electorală".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ilinca 23 May, 2012 10:47 vreau sa platesc mai putin iarna la caldura si de aceea am sa il votez pe chiru. sper sa faca treaba buna si sa se tina de proiectele astea pe care le-a prezentat. poate va fi si pentru noi bine odata si odata.
  • Teodora 23 May, 2012 10:45 degeaba vrea omu asta sa faca ceva, pentru ca sunt prea multi orbiti de mazare. ia sa vedeti voi cum rapid vor umple pagina de comentarii. Nu vedeti ca sunt atatia snobi care in loc sa aprecieze ca un om a reusit sa porneasca de jos si a ajuns sus, il iau in deradere?
  • Geo 23 May, 2012 08:20 Ideia este bună. Numai pentru asta ar merita votat.