Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul parlamentar de Constanţa din actuala legislatură care ia această decizie Culeţu renunţă la mandatul de deputat

ro

02 Apr, 2015 00:00 2536 Marime text
Liberalul Dănuţ Culeţu a demisionat, ieri, din Parlamentul României. Potrivit declaraţiilor sale, Culeţu a decis să renunţe la mandatul de deputat pentru că nu îşi doreşte să devină „o ţintă pentru adversarii politici şi autorităţi, mai mult sau mai puţin formale, şi nici o povară pentru Partidul Naţional Liberal“, al cărui membru este încă din 1990. „În acest sens, am decis să îmi depun demisia din Parlamentul României, la fel cum am decis să dau curs noilor prevederi ale statutului PNL şi mă autosuspend din funcţiile deţinute în acest partid“. Aşadar, fostul prefect al judeţului Constanţa renunţă şi la funcţia politică pe care o avea în PNL. Amintim că Dănuţ Culeţu devenise, în urma unei şedinţe din 20 februarie, membru în Consiliul Judeţean Executiv al noului PNL Constanţa. Statutul PNL urmează însă să fie modificat, iar în ceea ce priveşte (auto)suspendările liberalilor care au probleme cu Justiţia, noile prevederi se referă la toate etapele pe care un membru PNL le poate parcurge în cazul în care împotriva sa începe un proces penal sau o cercetare juridică. Cu alte cuvinte, şi Dănuţ Culeţu este vizat direct de noul statut al partidului, căci liberalul este trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru un altul un folos necuvenit. Pentru că era parlamentar, dosarul fusese trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ca urmare a demisiei sale din Camera Deputaţilor, dosarul va fi judecat acum de instanţele din Constanţa.

 „Nu se pune problema organizării alegerilor“

 Deputatul Gheorghe Dragomir, copreşedintele PNL Constanţa, a declarat, cu privire la demisia din Parlament a lui Dănuţ Culeţu, că reprezintă „un gest de onoare al unui membru PNL care într-adevăr nu vrea să arunce niciun fel de umbră asupra partidului“.

Cât despre posibilitatea derulării de alegeri anticipate în Colegiul 9, Dragomir a subliniat că „nu se pune problema organizării alegerilor“. Asta pentru că Dănuţ Culeţu era deputat într-un colegiu cu doi parlamentari. Culeţu a devenit parlamentar prin redistribuire în urma alegerilor generale din 2012. Cel care a câştigat colegiul, dar nu prin redistribuire, este deputatul Remus Cernea, susţinut la vremea respectivă de defunctul USL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii