Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele reacții ale liderilor politici constănțeni după ce a căzut Guvernul

ro

10 Oct, 2019 15:17 2670 Marime text
Guvernul PSD Viorica Dăncilă a fost demis astăzi de plenul Parlamentului, care a aprobat moțiunea de cenzură depusă de opoziție cu 238 de voturi ”pentru”.

Bogdan Huţucă, deputat, preşedinte PNL Constanţa: "Moțiunea a trecut! Guvernul Dăncilă pleacă acasă!

Am votat pentru moțiune pentru că acesta era singurul gest patriotic pe care îl putea face un om politic care pune interesele țării pe primul loc.
Partidul Național Liberal este pregătit să preia guvernarea pentru a opri degradarea economică, morală și spirituală generată de 3 ani de guvernare socialistă.
Votul de azi este o continuare firească a votului românilor de la alegerile europarlamentare și de la referendum.
Greul de acum începe. Sunt însă sigur că parteneriatul dintre președintele Iohannis, Partidul Național Liberal și români va fi unul câștigător.
Împreună vom construi o Românie normală, pentru românii de azi și pentru generațiile viitoare."

Stelian Ion, deputat USR de Constanţa: "Dăncilă plecă! Asta-i pentru 10 august!

Trebuie să resetăm efectiv acest Guvern, să revenim la popor, astfel încât noua majoritate să fie și în acord cu dorințele oamenilor, să fie și o majoritate care să îți permită să faci reforme."

Deputatul Robert Turcescu a precizat că „toţi cei 17 parlamentari PMP au votat la vedere pentru căderea Guvernului Dăncilă. 238, VICTORIEEEE!”. Despre formarea noului guvern şi componenţa acestuia, parlamentarul afirmă :"Cum faci USR sa intre la guvernare chiar daca nu vrea? Pui un premier de la PLUS! Dragoș Tudorache, spre exemplu "!

Radu Babuș, deputat PSD de Constanţa: "Toţi parlamentarii PSD de la Constanţa au fost prezenţi şi au votat împotriva moțiunii. Singura "tradare" din plen, a venit de la Gabriel Petrea, preşedintele de la tineret. Va fi foarte interesant ce cum se va forma noul Guvern, în condiţiile în care Pro Romania și USR au anunțat că nu vor intra la guvernare".

George Vișan, deputat PSD de Constanța: "Astăzi am avut în parlament un exercițiu democratic, s-a schimbat majoritatea in Parlament iar Guvernul pleaca! Va veni un nou guvern , după ce presedintele va desemna un nou premier. Le uram succes celor din opozitie, acum sa-i vedem la treaba".

Cu o seara inaintea motiunii, Vişan avea un alt tip de mesaj pentru opoziţie :"Opoziția e plină de zugravi fără talent și din păcate second hand sau spoiți deja la al doilea job. Soarele nu răsare pentru ei nici măcar când au o idee despre ce este de făcut bine pentru țară. Mâine pun în practică ultima născocire sub auspiciile unei moțiuni bazate pe mistificarea realității. Întunericul este la îndemână oricui, însă Soarele răsare doar în sufletul adevărului. Să nu uităm, totuși, că lumânarea arată întunericul, Soarele vine la urmă după ce minciunile se sting".

Istvan Antal, parlamentar UDMR de Constanţa: "Să vedem de discuţii. Noi am votat toţi aşa cum am declarat şi înainte. Suntem la fel de curioşi precum este toată ţara cum vor evolua lucrurile".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii