Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Președintele Klaus Iohannis depune astăzi jurământul pentru cel de-al doilea mandat

ro

21 Dec, 2019 10:12 2468 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis depune jurământul de învestire în funcţie pentru cel de-al doilea mandat, sâmbătă, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Şedinţa solemnă comună a Parlamentului consacrată ceremonialului de depunere a jurământului de învestire în funcţia de preşedinte al României va avea loc la ora 14,00, scrie Agerpres.

Pe 4 decembrie, conducerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului a stabilit această şedinţă de plen, în deschiderea căreia, preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, va prezenta Hotărârea privind validarea alegerii preşedintelui României. Klaus Iohannis va rosti jurământul, iar apoi preşedintele de şedinţă va citi Declaraţia Parlamentului cu privire la depunerea jurământului.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va binecuvânta învestitura preşedintelui României. În final, şeful statului va transmite un mesaj Camerelor reunite ale Parlamentului.


UPDATE 5: Preşedintele Iohannis a declarat că îşi asumă să conducă munca de reconstrucţie a României şi să aducă alături toţi factorii responsabili.

"Toate aceste linii majore de acţiune creionează proiectul României normale. Ştiu ce avem de făcut şi voi aduce alături de mine forţele politice autentic democratice pentru ca această viziune să devină realitatea de zi cu zi a fiecărui român. Există astăzi premisele pentru ca şi preşedintele, şi Parlamentul, şi Guvernul să lucreze temeinic în direcţia atingerii aceloraşi obiective de ţară. Este o şansă extraordinară pentru dezvoltarea reală a României, suntem datori să nu o irosim! Să răspundem, aşadar, cu loialitate aşteptărilor a milioane de români!", a arătat şeful statului.

UPDATE 4: Şeful statului a subliniat că rămâne un susţinător ferm al creării unei culturi a integrităţii funcţiei publice, la baza căreia se află un set de valori etice şi principii imuabile. Şeful statului a adăugat că va continua să sprijine fără rezerve lupta anticorupţie, arătând că va folosi toate prerogativele constituţionale pentru ca independenţa justiţiei şi domnia legii să nu fie alterate.

UPDATE 3: "Obiectivul meu fundamental este acela de a construi o ţară prosperă, sigură, un stat funcţional, cu instituţii democratice consolidate, în care legea este egală pentru toţi. O voce puternică în Europa şi în lume, o ţară care îşi promovează valorile şi identitatea şi îşi protejează resursele. Un stat în care Guvernul lucrează cu responsabilitate în beneficiul tuturor cetăţenilor, iar Parlamentul legiferează bine şi eficient. Altfel spus, România normală, proiectul în care se regăsesc milioane de români şi faţă de care şi-au arătat de o manieră atât de categorică susţinerea", a spus Iohannis în plenul reunit al Parlamentului, unde a depus jurământul de învestitură pentru al doilea mandat.

UPDATE 2: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, i-a dat binecuvântarea preşedintelui Klaus Iohannis, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, la ceremonia de învestire pentru al doilea mandat.

UPDATE 1: „Preiau astăzi cu multă emoţie al doilea mandat de preşedinte al României. (...) Vă asigur că voi fi preşedintele tuturor românilor", a spus Iohannis în plenul reunit al Parlamentului.

"Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!", a rostit Klaus Iohannis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii