Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele CSM "Este un veritabil boicot instituţional". Plenul ar fi trebuit să valideze azi concursul câştigat de Adina Florea pentru Secţia Specială

ro

08 Oct, 2019 18:59 1679 Marime text

Lia Savonea, președintele CSM, a declarat azi legat de lipsa magistraților de la ședința de Plen a Consiliului că este un „veritabil boicot instituțional“.

Plenul CSM ar fi trebuit să se reunească astăzi, având pe ordinea de zi inclusiv validarea rezultatelor concursului pentru conducerea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, denumită generic Secţia Specială.

Concursul a fost câştigat în vară de procurorul constănţean Adina Florea, care a obţinut cea mai mare notă, însă numirea în funcție a fost amânată în repetate rânduri, dat fiind că Plenul CSM nu se putea reuni, în lipsa cvorumului.

La şedinţa programată astăzi au lipsit mai mulţi procurori ce ar fi fost convocați la o şedinţă de lucru cu procurorul general al României. În acest context, şedinţa a fost amânată pentru ora 16.30, însă surse avizate susţin că nici după amânare nu a existat cvorumul necesar pentru susţinerea şedinţei.

În paralel, preşedintele CSM, Lia Savonea, anunţase că va susţine o declaraţie de presă.

În cadrul declarațiilor, președintele CSM a mai afirmat că se propune în acest sens inclusiv modificarea legislației în vigoare, cu consecința ca membrii ce lipsesc nejustificat să fie în pericol de a-și pierde funcția.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii