Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Viorica Dăncilă solicită desecretizarea protocoalelor încheiate între SRI și alte instituții ale statului

ro

16 Mar, 2018 22:07 1289 Marime text


Premierul Viorica Dancilă solicită desecretizarea protocolalelor încheiate între SRI și alte instituții ale statului, anunță Guvernul României.

Solicitarea prim-ministrului se bazează pe prevederile legale potrivit carora "se interzice clasificarea ca secrete de stat a informatiilor, datelor sau documentelor in scopul ascunderii incalcarilor legii, erorilor administrative, limitarii accesului lainformatiile de inters public, restrangerii ilegale a exercitiului unor drepturiale vreunei persoane sau lezarii altor interse legitime". 

Potrivit legii, desecretizarea sau trecerea la un alt nivel de secretizare a informatiilor secrete de stat se realizeaza de imputernicitii si functionarii superiori abilitati prin lege sa atribuie niveluri de secretizare, cu avizul prealabil al institutiilor care coordoneaza si controlul masurilorprivitoare la protectia informatiilor clasificate. In situatia protocoalelor de colaborare intre SRI si alte institutii ale statului, persoanele care au dreptul sa declasifice respectivele informatii sunt conducatorii institutiilor semnatare, care, in speta, au si calitatea d autoritate desemnata de securitate.  Potrivit art. 14 din Legea 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, CSAT asigură coordonarea, la nivel național, a tuturor programelor de protecție a informațiilor clasificate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii