Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Palaz - „USL va vorbi despre deszăpezire şi la vară"

ro

25 Feb, 2012 00:00 1769 Marime text
09_sova_Dan_Sova_sursa_1.jpgSenatorul PSD Dan Şova a anunţat, vineri, că USL cere demiterea prefecţilor din şapte judeţe, pentru că ar fi gestionat defectuos operaţiunile de deszăpezire. Senatorul a cerut, în numele USL, demiterea prefecţilor de Bacău, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Brăila şi Constanţa, „pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu".

Nu este pentru prima dată când un reprezentant al USL solicită acest lucru. Acelaşi gest a fost făcut şi de liderul PSD Victor Ponta, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

În ceea ce-l priveşte, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a declarat: „Este o nouă variaţiune pe tema dată probabil tot de pesediştii constănţeni şi-i răspund cu aceeaşi replică pe care i-am dat-o domnului Ponta: ori este dezinformat, şi în acest caz trebuie să ia măsuri, ori confundă judeţele României, căci, repet, Constanţa nu s-a confruntat cu nămeţii din celelalte judeţe. În orice caz, aştept să precizeze domnia sa, căci Victor Ponta n-a făcut-o nici până acum, cazurile punctuale în care prefectul de Constanţa nu a intervenit în deszăpeziri".

Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa a menţionat şi că, din punctul său de vedere, „subordonaţii politic" sunt cei care îl dezinformează pe senatorul Dan Şova, punându-l într-o situaţie delicată.

„Îl rog să-mi spună concret când, unde anume nu mi-am îndeplinit eu obligaţiile, în calitate de preşedinte al Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în contextul deszăpezirii", a adăugat prefectul judeţului Constanţa.

Nu în ultimul rând, Palaz a comentat şi că „probabil USL va vorbi despre deszăpezire şi la vară".

„USL ar trebui să ceară demisia primarului Radu Mazăre"

Tot vineri, consilierul judeţean Mihai Petre a dat publicităţii un comunicat de presă prin care răspunde într-un fel anunţului făcut de senatorul Dan Şova: „USL ar trebui să ceară, a priori, demisia primarului Radu Mazăre, pentru gestionarea deplorabilă a operaţiunilor de deszăpezire în municipiul Constanţa, inclusiv pentru afirmaţia «îmi cer iertare că a nins".

Petre precizează, în comunicatul de presă mai sus menţionat, că „în fiecare an, atunci când ninge, Constanţa arată ca un oraş părăsit de edil. În fapt, aşa şi este, întrucât domnul Mazăre a preferat, de fiecare dată, alte destinaţii, de multe ori exotice, în detrimentul biroului din Primărie".

Menţionăm că am încercat să aflăm şi punctul de vedere al primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre. Acesta însă nu a răspuns mesajelor noastre până la închiderea ediţiei. În eventualitatea în care edilul-şef va transmite un punct de vedere, acesta va fi publicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii