Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNTCD Constanta se dezice de "razmerita" de la Timisoara

ro

05 Aug, 2008 00:00 645 Marime text

La finele saptamanii trecute, sase reprezentanti din 12 organizatii judetene ale PNTCD s-au reunit la Timisoara. In cadrul intrunirii, ei au convenit ca taranistii sa refuze sa candideze in alegerile parlamentare pe listele altui partid.

Acestia vor ca aspirantii la mandatele de parlamentari sa participe sub sigla PNTCD, singuri sau intr-o alianta. Grupul reunit la Timisoara vrea sa se faca demersuri pentru convocarea unui Congres al partidului pe 24 august. Totodata, ei vor ca la acel congres sa se aleaga presedintele, Biroul National de Conducere si Comitetul National de Conducere, dar si unele modificari ale statutului PNTCD, intr-o rezolutie semnata de participanti, si sa stopeze sanctiunile arbitrare date unor organizatii judetene si membri PNTCD. "Juriului de Onoare, Disciplina si Arbitraj sunt statutare, legale si obligatorii pentru toti membrii partidului, inclusiv pentru forurile de conducere ale acestuia. Cerem Biroului National de Conducere sa puna in aplicare deciziile Juriului", se specifica in rezolutie.

Conditii neindeplinite

Presedintele organizatiei judetene PNTCD Constanta, Tudorel Chesoi, a precizat ca niciun reprezentant al filialei de la malul marii nu a participat la intalnirea de la Timisoara. "PNTCD Constanta nu este de acord cu convocarea unui congres. Cat priveste parlamentarele, sa nu uitam ca sunt colegi care au anuntat deja ca vor candida sub sigla PNL, partid cu care avem semnat un protocol de colaborare", a declarat liderul taranist tomitan. El a explicat ca nu este oportuna organizarea congresului din urmatoarele motive: este perioada de pre-campanie, statutul PNTCD stipuleaza ca alegerea viitoarei structuri sa se faca dupa parlamentare, convocarea sa trebuie facuta de minimum 16 filiale judetene, dupa derularea conferintelor judetene ce trebuiau consultate. "A fost o intalnire de socializare, in care unii si-au spus dorintele, in care s-a ca echipa Milut a fost aleasa pe baza unei motiuni ce prevedea colaborarea cu PNL", a concluzionat presedintele PNTCD Constanta, Tudorel Chesoi.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii