Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL va convoca o convenţie naţională Turcan, prim-vicepreşedinte PNL cu atribuţii de preşedinte interimar

ro

14 Dec, 2016 00:00 2447 Marime text
Deputatul PNL Raluca Turcan a fost votată preşedinte interimar al PNL de către Biroul Politic Naţional, în unanimitate, până la Convenţia Naţională de anul viitor, când se vor organiza alegeri interne. Turcan este liderul organizaţiei PNL Sibiu, care a obţinut cel mai bun scor al PNL de la alegerile parlamentare - 39%.
 
De fapt, spune preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, „Raluca Turcan a fost votată prim-vicepreşedinte pentru că nu avea această calitate, iar mandatul său este organizarea alegerilor şi desemnarea unui preşedinte al PNL la Convenţia Naţională. Condiţia enunţată este ca Raluca Turcan să nu candideze la alegeri”.
 
Liberalii au avut o luptă colegială şi asupra desemnării secretarului general interimar, care va avea sarcina să organizeze alegerile de la Convenţia Naţională. Deşi, iniţial, cele două variante discutate în şedinţă au fost Teodor Atanasiu şi Răducu Filipescu, lider PNL Călăraşi, până la urmă liberalii au ajuns la o concluzie, ca noul secretar general al PNL să fie Marian Petrache. „Ne-am dorit să existe un echilibru, dacă Turcan venea din rândul vechilor democrat-liberali, liberalii să dea secretarul interimar. Aşa s-a ajuns la Marian Petrache”, a mai spus Dragomir, care a infirmat existenţa tensiunilor relatate pe acest subiect de agenţiile de ştiri.
 
Cătălin Predoiu, fost candidat la Primăria Capitalei, a anunţat în şedinţă că vrea să îşi depună candidatura pentru preşedinţia partidului la congresul de anul viitor, iar anunţul său a fost primit cu aplauze.

Vă reamintim că preşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi-a depus mandatul în urma rezultatului alegerilor parlamentare.
După ce a fost aleasă la conducerea PNL, Raluca Turcan a declarat că nu şi-a dorit să fie preşedinte interimar şi că nu vânează funcţii politice. PNL va convoca o convenţie naţională, a anunţat noul preşedinte interimar. „Partidul Naţional Liberal va convoca o convenţie naţională, o convenţie care va alege următoarea conducere a PNL pentru următorii patru ani. Această convenţie va fi pregătită. Vom face alegeri din jos în sus, astfel încât cei mai buni oameni să se regăsească”, a declarat Raluca Turcan.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii