Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL, măsuri pentru revocarea Avocatului Poporului

ro

26 Jan, 2017 15:53 1787 Marime text

Raluca Turcan, preşedintele Partidului Naţional Liberal, a precizat că formaţiunea pe care o conduce va iniţia procdurile pentru revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al poporului. 

„Am decis să începem demersurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. Domnul Victor Ciorbea nu respectă legea care stă la baza instituţiei Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat această instituţie şi s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD. Vom solicita începerea procedurilor de revocare şi să ajungă în funcţia de Avocat al poporului o persoană profesionistă, de probitate morală, o persoană care să respecte în primul rând oamenii”, a declarat Raluca Turcan.



Liderul PNL a precizat că, printre motivele invocate pentru această măsură, se numără faptul că  Avocatul poporului a fost lipsit de reacţie faţă de ordonanţa privind migraţia primarilor şi atacarea la Curtea Constituţională a legii care interzice condamnaţilor să fie membri ai GuvernuluI. 
 

Vă menţionez lipsa de reacţie pe ordonanţa privind migraţia primarilor, vă menţionez reacţia exagerată după câţiva ani de sancţionare a unei norme care interzice condamnaţilor să facă parte din Guvern. Şi, de asemenea, modul public în care Victor Ciorbea răspunde solicitărilor şi aşteptărilor PSD, în dispreţ faţă de cetăţenii pe care ar trebui să-i reprezinte în faţa instituţiilor statului”, a explicat Turcan.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii