Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL a stabilit criteriile de integritate pentru candidaţi Sondajul care stabileşte profilul candidatului la primărie a ajuns la copreşedinţii PNL

ro

03 Dec, 2015 00:00 2767 Marime text


PNL a stabilit cele zece criterii de integritate pentru candidaţi în vederea alegerilor din 2016. Regulile şi criteriile stabilite vizează în primul rând următoarele capitole: lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţiile cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, forme de plagiat şi, bineînţeles, problemele penale.
 
Acestea sunt principalele zece puncte care trebuie respectate în mod obligatoriu de toţi candidaţii PNL şi care vor fi adoptate în Consiliul Naţional de pe 11 decembrie.

Muşetescu a predat sondajul lui Blaga şi Gorghiu 


Partidul Naţional Liberal a comandat şi plătit aproximativ 9.000 de euro pentru sondajul de opinie realizat pe 1.000 de subiecţi în municipiul Constanţa, pentru a se vedea cine se situează mai bine ca intenţie de vot în rândul celor care şi-au făcut publică intenţia de a candida pentru funcţia de primar al Constanţei. Sondajul a ajuns în posesia beneficiarului. Surse din PNL ne-au precizat că rezultatele cercetării sociologice au fost înaintate pentru început conducerii centrale a PNL, urmând ca ulterior datele să fie diseminate în teritoriu.

Cine sunt actorii sondajului?

În sondaj au fost introduşi patru liberali care şi-au depus candidatura internă, respectiv deputatul Mihai Tararache, consilierul local Iustin Fabian Roman, copreşedintele organizaţiei municipale a PNL Robert Boroianu şi senatorul Christian Gigi Chiru. De asemenea, tot la propunerea PNL a fost introdus în sondaj şi rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, Vergil Chiţac, căruia, ca şi celorlalţi, îi vor fi măsurate notorietatea, intenţia de vot şi credibilitatea, în vederea candidaturii pentru primărie.

În sondaj au fost incluşi şi contracandidaţii de la alte partide care şi-au făcut publică intenţia de a participa la ageri. Printre aceştia se numără şi Decebal Făgădău, viceprimar PSD cu atribuţii de primar, Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa, Dumitru Bădrăgan, preşedintele PRU Constanţa şi Mihai Petre, fost coordonator M10 (la data demarării sondajului, Petre încă nu demisionase din formaţiunea Monicăi Macovei).
 
Cercetarea sociologică a fost realizată la Constanţa de Novel Research, cei care au colectat datele din teren, şi de una dintre firmele lui Andrei Muşetescu, fost acţionar la CSOP.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii