Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PMP Constanţa îi cere deputatului UDMR Antal Istvan-Janos să se delimiteze public de acţiunile extremiştilor maghiari

ro

16 Jan, 2018 00:00 2662 Marime text

Printr-o scrisoare deschisă, Partidul Mişcarea Populară Constanţa, prin preşedintele Claudiu-Iorga Palaz, îi solicită deputatului UDMR de Constanţa Antal Istvan-Janos să se delimiteze public faţă de acţiunile extremiştilor maghiari.
 
„Având în vedere gestul provocator şi agresiv prin care un grup de extremişti unguri din «Mişcarea celor 64 de Comitate», din Ungaria, au acoperit Stema României de la Ambasada din Budapesta cu însemnul secuiesc, îi solicităm deputatului UDMR de Constanţa Antal Istvan-Janos să se delimiteze public de această acţiune ce exprimă dispreţ faţă de însemnele României şi să condamne fapta promovată de către aceştia“, se arată în scrisoare deschisă.
 
Totodată, PMP îi cere deputatului să precizeze public dacă îşi asumă poziţia comunităţilor maghiare privind autonomia Ținutului Secuiesc. „Aţi declarat, domnule deputat, la început de mandat, că veţi «milita pentru drepturile tuturor maghiarilor şi ale dobrogenilor pe care îi reprezentaţi în Parlament»“. Faţă de această afirmaţie, vă rugăm să precizaţi public de ce parte vă situaţi în ceea ce priveşte maghiarii şi dobrogenii, în condiţiile în care sunt sigur că niciun dobrogean nu este de acord cu declaraţia privind autonomia regiunii Ținutului Secuiesc. Aţi venit acum şase ani în Dobrogea, iar noi, dobrogenii, v-am primit cu braţele deschise, aşa cum am făcut cu toate celelalte minorităţi. Azi, consider că este momentul să ne întoarceţi gestul şi să condamnaţi acţiunile care ne-ar face să suferim. Înainte să fiţi UDMR-ist, sunteţi român, domnule deputat Antal Istvan-Janos, iar mandatul l-aţi obţinut în Dobrogea, nicidecum în aşa-zisul Ținut Secuiesc“, se mai arată în scrisoare.
 
Totodată, filiala judeţeană Constanţa a PMP îi cere deputatului Antal Istvan-Janos să semneze, în calitatea sa de președinte al UDMR - filiala județeană Constanța, un protocol prin care să susţină împreună Unirea Basarabiei cu România, astfel încât România să fie întreagă, ţinând cont că în 2018 se va marca Centenarul Marii Uniri.
 
„În condiţiile în care nu veţi răspunde public scrisorii noastre deschise, considerăm că sunteţi de acord cu acţiunile, ostile, din punctul meu de vedere, la adresa ţării şi nu vă meritaţi statutul de parlamentar al României“, se mai arată în finalul scrisorii PMP adresate deputatului UDMR de Constanţa.
 
Citeşte şi:

Deputatul comunică pe reţelele de socializare în limba maghiară Antal Istvan-Janos - „Nu văd de ce ar fi anul Centenarului un moment nepotrivit să discutăm chestiunea autonomiei!“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii