Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrescu promite că va conduce Ministerul Turistului (galerie foto)

ro

24 Mar, 2012 02:01 1795 Marime text
DSCF5666.jpgCristian Petrescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a vizitat ieri litoralul. Membrul cabinetului Ungureanu a verificat stadiul pregătirilor pentru deschiderea sezonului estival pe litoral şi a discutat cu responsabilii locali despre proiectele pe care le derulează în parteneriat cu ministerul. Prima oprire a fost în Portul Turistic Mangalia, obiectiv realizat din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, unde Petrescu a venit însoţit, printre alţii, de prefectul Claudiu-Iorga Palaz, de Petrişor Cruceanu, şeful inspectoratului de Stat în Construcţii, de parlamentarul Zanfir Iorguş, de directorul ABADL, Marian Mitrea, dar şi de consilierul local Paul Foleanu.

„Vreau să fac din Ministerul Turismului, Ministerul Turistului. Aici, arată spectaculos. Marina arată ca în vest", a precizat ministrul. Chiar dacă a fost prezent la „plimbare", primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, nu a discutat cu Cristian Petrescu. Ministrul a invitat posesorii de ambarcaţiuni de agrement să utilizeze infrastructura portuară modernă din staţiune.

De asemenea, ministrul Cristian Petrescu, împreună cu operatorii de turism din zonă şi cu autorităţile publice locale, a verificat starea în care se prezintă plajele turistice după ieşirea din iarnă şi lucrările de reamenajare a acestora. În acest context, ministrul Cristian Petrescu a declarat că va discuta cu responsabilii din Ministerul Mediului şi Pădurilor despre modul în care pot fi urgentate lucrările de refacere a plajelor şi falezelor, astfel încât, la deschiderea sezonului estival, acestea să fie pregătite pentru a primi turişti. Totodată, ministrul Cristian Petrescu a verificat şi stadiul lucrărilor de reabilitare şi modernizare a tramei stradale din staţiunea Neptun, investiţie finanţată de MDRT în cadrul unui proiect mai amplu, care vizează lucrări şi în Mangalia şi în staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Olimp. Valoarea totală a proiectului este de 387.606.700 de lei (cu TVA).

La Neptun, ministrul Cristian Petrescu s-a întâlnit şi cu reprezentanţi ai operatorilor economici, cu care a discutat soluţii pentru problemele cu care se confruntă aceştia şi pe care i-a invitat la dialog ori de câte ori ministerul i-ar putea ajuta.

Cu ocazia vizitării falezei din Constanţa, ministrul Cristian Petrescu a declarat că procedurile pentru demararea achiziţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Cazinoului Constanţa sunt finalizate, documentaţiile aferente urmând să fie publicate, după validare, în sistemul electronic de achiziţii publice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii