Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 18.000 de semnături la Constanţa Smiley şi Adi Despot au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“! (galerie foto)

ro

24 Jul, 2018 00:00 3359 Marime text
50.000 de semnături s-au adunat la nivel naţional în ultimele şase zile. Şi în Constanţa, weekendul a fost plin de evenimente, ocazie cu care câteva mii de tineri şi nu numai, din toate zonele ţării, au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“. Strângerea de semnături continuă la cortul amplasat pe bulevardul Lăpuşneanu din municipiu, în zona parcului Tăbăcărie.
 
Reprezentanţii USR Constanţa, care coordonează strângerea de semnături în teritoriu, susţin că numărul celor care au semnat a depăşit 18.000, iar atunci când se vor atinge 20.000 de semnături, acestea vor fi depuse, însă campania va continua până în luna septembrie.
 
Artiştii susţin şi ei această campanie. După ce, la Bucureşti, actorii Victor Rebengiuc şi Marius Manole au ieşit în stradă pentru a strânge semnături de la cetăţeni, zilele acestea, Smiley şi Adrian Despot, de la Viţa de Vie, au semnat pentru #fărăpenali.
 
Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, s-a arătat optimist în ceea ce priveşte atingerea pragului de 500.000 de semnături până la sfârşitul campaniei „Fără penali în funcţii publice“, el susţinând că în ultimele zile ritmul a crescut. „Acum suntem undeva la 340.000 de semnături. Mai avem nevoie în această ultimă lună de aproximativ 160.000 de semnături. Sunt optimist că le vom strânge, dar este şi regula pe judeţ“, a declarat Dan Barna.
S-a depăşit pragul de 20.000 de semnături în Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj, Timiş, iar în alte cinci-şase judeţe probabil se va întâmpla acest lucru în următoarele două săptămâni.
 
Iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice“, susţinută de USR şi grupul Rezistenţa, îşi propune să interzică persoanelor condamnate penal şi care nu s-au reabilitat să ocupe funcţii publice alese. Textul propus instituie o interdicţie temporară ce ar urma să înceteze după reabilitare, amnistia de după condamnare sau dezincriminarea infracţiunii, adică situaţiile care, potrivit legislaţiei penale, conduc la eliminarea tuturor consecinţelor rezultate din condamnare.
 
Pentru ca proiectul de lege să ajungă pe masa Parlamentului, este necesară susţinerea a cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele ţării.
 
Citeşte şi:
 
15.000 de locuitori ai judeţului Constanţa au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“
 
Actorii români, alături de inițiativa civică "Fără penali în funcţii publice"
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 24 Jul, 2018 10:45 Cred ca era mai util sa puneti mina sa reparati Cazinoul sau sa organizati niste santiere pentrru construit autostrazi. Raminea ceva in urma voastra. Asa......,propaganda ieftina.