Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru ce se întâlnesc consilierii judeţeni

ro

20 Oct, 2012 02:33 2124 Marime text
10_CJC_sedinta_cjc.jpgConsilierii judeţeni se vor reuni joi, 25 octombrie, în şedinţă ordinară. Întâlnirea va avea loc, ca de obicei, în aula Bibliotecii Judeţene, de la ora 13.00. Ordinea de zi publicată la acest moment cuprinde 58 de proiecte

Convocatorul este deschis de proiectul privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa lui Dumitru Manole şi se continuă cu o serie de proiecte ce ţin de „bucătăria internă" a CJC sau a instituţiilor subordonate. Consilierii judeţeni vor vota repartizarea unor spaţii Direcţiei Judeţene Constanţa a Arhivelor Naţionale.

Consiliul Judeţean va prelua în administrare anumite terenuri aflate la acest moment în proprietatea publică şi privată a comunei Chirnogeni, dar şi un bun imobil, teren în suprafaţă de 52.000 mp aflat în domeniul public al oraşului Ovidiu, în vederea realizării proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în Judeţul Constanţa". Aleşii judeţeni vor vota şi proiectul privind modificarea hotărârii Consiliului Judeţean Constanta nr. 54/17.02.2010 privind preluarea unui imobil - teren în suprafaţă de 19.360 mp aflat în domeniul public al oraşului Techirghiol, din administrarea Consiliului Local Techirghiol în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa, în vederea realizării proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor solide din Judeţul Constanţa". Convocatorul mai cuprinde şi proiectele privind repartizarea unor locuinţe de serviciu, proprietate privată a Judeţului Constanţa, privind aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare a Camerei Agricole Judeţene Constanţa sau privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 165/07.05.2012 privind alocarea unei sume Fundaţiei Fantasio pentru organizarea şi desfăşurarea Programului „Spectacole pentru Copii - Constanţa Estival 2012". De asemenea, se va aloca o sumă pentru organizarea Galei de premiere a echipei României, câştigătoarea Campionatului Mondial de pescuit la crap - 2012, ediţia a XIV-a. Nici Spitalul Judeţean de Urgenţă nu a fost... uitat. Astfel, pe lista proiectelor se găseşte şi cel referitor la suportarea din venituri proprii a echivalentului sumei de un milion de euro pentru plata parţială a achiziţiei de echipamente şi aparatură medicală necesare funcţionării Secţiei de Ortopedie, Traumatologie şi Urgenţe. Consiliul Judeţean îşi va desemna un reprezentant în AGA Aeroportului Mihail Kogălniceanu şi va repartiza pe unităţi administrativ-teritoriale procentul de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit, respectiv a procentului de 20% din sume defalcate din TVA, pe trimestrul IV 2012, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură. Se vor acorda numeroase ajutoare financiare, se va vota o rectificare a bugetului judeţean, dar se va aproba şi realizarea monografiei economico-militare a judeţului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii