Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru ca referendumul pentru redefinirea familiei să fie declarat valid, PSD ia în calcul să prelungească votarea

ro

15 Sep, 2018 00:00 1393 Marime text
PSD se teme că la referendumul pentru familie nu se va realiza prezența necesară, așa că vrea să prelungească votarea, astfel încât aceasta să se desfășoare pe parcursul a două zile. Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a declarat că ar dori o ordonanță de urgență prin care referendumul, programat pentru 7 octombrie, să se desfășoare timp de două zile.
„Dar se poate, teoretic se poate”, a declarat, ieri, liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, întrebat dacă există discuții în partid privind organizarea referendumului pentru familie pe parcursul a două zile.
 
Pentru ca referendumul să fie declarat valid, este nevoie să se prezinte la urne 30% din numărul total de alegători, ceea ce înseamnă 5.675.249.
 
Potrivit Legii referendumului, „cetățenii României sunt chemați să-și exprime voința prin vot în cadrul referendumului național cu privire la revizuirea Constituției, în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută la art. 151 alin. (3) din Constituția României, republicată, calculată de la data adoptării de către Parlament a proiectului legii constituționale, Guvernul având obligația de a aduce la cunoștință publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, textul acestuia și data referendumului național”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii