Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe principiul „tăcerea e de aur” Mazăre nu comentează posibila sa candidatură la prezidenţiale

ro

12 Feb, 2014 00:00 1786 Marime text
Renunţă sau nu PSD la primarul Constanţei, Radu Mazăre? Se prefigurează sau nu o „aruncare peste bord” a celui care, în ultimii ani, a tot pus Centrului condiţii, una mai îndrăzneaţă ca alta? Şi dacă se întrevede într-adevăr o excludere din partid, care va fi următoarea mişcare a lui Mazăre? Prezidenţialele?
 
„Am mai candidat eu o dată ca independent. Şi am câştigat”
 
La aproximativ trei săptămâni după luarea lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, de către DNA, chiar din faţa sediului CJC, Radu Mazăre declara, la un post local de televiziune şi, concomitent, la unul naţional: „Păi, să nu mă facă! Că am mai candidat eu o dată, prima oară, ca independent. Şi am câştigat!”. Declaraţia venea în contextul unor discuţii despre Portul Constanţa, această Fată Morgana a actualei administraţii publice locale. Amintim, în acest sens, că ori de câte ori a avut ocazia, Radu Mazăre a precizat că relaţia sa cu Centrul, mai exact cu premierul Victor Ponta, liderul PSD, depinde de îndeplinirea promisiunilor făcute de acesta din urmă. Astfel, dacă municipalitatea constănţeană va primi, în urmă listării la Bursă, un pachet de acţiuni din Portul Constanţa, alături de Guvern şi de investitori privaţi, relaţia Constanţa - Centru e funcţională. Dacă nu, ea va fi, într-un fel sau altul, „dinamitată”.

Pe lângă această eventuală candidatură a actualului primar la Preşedinţie, există surse care avansează o posibilă excludere a lui Mazăre din PSD. Ipoteza nu a fost confirmată de liderul PSD, Victor Ponta, care a răspuns „nici vorbă”. Am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Acesta din urmă nu a oferit însă niciun răspuns. În cazul în care va transmite un punct de vedere, acesta va fi publicat.
Interesantă este tăcerea lui Mazăre. L-am contactat telefonic, prin intermediul unui mesaj, şi pe liderul PSD Constanţa. Social democratul nu a răspuns în niciun fel la întrebarea privind posibila sa candidatură la alegerile prezidenţiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Olga 03 Mar, 2014 17:29 Intr-o tara in care majoritate oamenilor isi vand votul pentru un mic si o bere sau pentru un pui si o sticla cu ulei,nu este de mirare de ce viseaza sa ajunga in fruntea tarii.Un popor lipsit de reactie fata de niste conducatori nedemni,merita ce este mai rau.
  • teodor 12 Feb, 2014 09:30 Intreb si eu,ca doar nu dau cu parul.Daca un gunoier are nevoie de o vizita madicala la angajare,un primar sau un sef de stat nu are nevoie de un certificat medical? Sa nu ma intelegeti gresit,eu ma refer la Basescu bineinteles