Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Partidul nu stă într-un singur om“ Primarii PSD din judeţul Constanţa deplâng şi nu prea demisia lui Mazăre

ro

21 Mar, 2015 00:00 2576 Marime text
Previzibila demisie a primarului Radu Mazăre din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa a iscat, aşa cum era de aşteptat, o serie de comentarii. Rămaşi însă fără lider, social-democraţii constănţeni sunt destul de rezervaţi în a face declaraţii. Primarii PSD din judeţul Constanţa ridică din umeri în primă instanţă, dar ulterior explică modul în care văd ei demisia.

Eşec la prezidenţiale 

„Un partid cum este PSD nu se va bloca pentru că se pierde pe drum un membru sau altul. Partidele au avantajul că sunt formate din mulţi, mulţi oameni cu aceleaşi idealuri. Exponenţii care ocupă funcţii la un moment dat sunt vremelnici“, a afirmat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi. „În perioada mandatului său, organizaţia judeţeană a avut succes în câştigarea alegerilor de orice fel - mai puţin cele mai importante, cele prezidenţiale, însă pentru fiecare eşec nu poate fi vinovată conducerea, ci fiecare dintre noi“, a adăugat şeful administraţiei publice locale din Crucea.

„Va pleca de la primărie în scurt timp“ 

Mult mai rezervat după demisia lui Mazăre de la conducerea PSD Constanţa este Gheorghe Topalu, primarul comunei Aliman. „A fost alegerea sa, noi nu suntem în măsură să comentăm sau să judecăm alegerea făcută. Vom vedea dintre cei care vor candida pentru preluarea conducerii partidului cine va fi mai potrivit“, a explicat primarul PSD.
În ceea ce îl priveşte pe Cristea Gâscan, primarul comunei Independenţa, acesta susţine că decizia de retragere a lui Mazăre de la „cârma“ organizaţiei judeţene este cumva de înţeles după zece ani: „Este alegerea sa, ca după zece ani de când a preluat conducerea partidului, să facă acest pas“, este de părere Gâscan. „Oricum, atmosfera de lucru acum este una foarte tensionată. Atât la CJC, cât şi la Primăria Constanţa, oamenii sunt tensionaţi, stresaţi. În aceste condiţii, nu poţi să lucrezi, cu toate că atunci când ştii că ai toate actele în regulă nu are de ce să îţi fie teamă. Consider însă că dacă ar fi putut să plece de tot din partid, ar fi făcut-o. Oricum, cred într-adevăr că va pleca de la primărie în scurt timp“, a adăugat şeful administraţiei publice locale din Independenţa.

„Nu-mi pare nici rău, nici bine“ 

Nu în ultimul rând, primarul oraşului Eforie, social-democratul Ovidiu Brăiloiu, a ezitat şi el să comenteze situaţia recent creată. „Dacă e decizia lui, ce pot eu să spun?! O demisie este un act unilateral. Nu-mi pare nici bine, nici rău. Dar partidul nu stă într-un singur om. Sunt oricum o grămadă care-şi doresc această funcţie“, a menţionat Brăiloiu, dar fără a nominaliza vreun coleg din PSD.
Precizăm că cei mai mulţi dintre primarii PSD din judeţ nu au fost de găsit cu niciun chip ieri: fie au avut, cei mai mulţi, telefoanele închise, fie pur şi simplu nu au răspuns.
Radu Mazăre a renunţat la toate funcţiile deţinute în PSD - preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa şi membru în Consiliul Naţional al partidului - cu doar o zi înainte ca partidul să aprobe rezoluţia prin care membrii de partid cercetaţi sau condamnaţi pentru corupţie îşi pierd funcţiile politice şi demnităţile publice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii