Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partida Romilor de la Cuza Vodă revendică postul de viceprimar Primarul Niculae Horneţ - „Eu nu am promis nimănui postul de viceprimar"

ro

30 Jun, 2012 02:55 1778 Marime text
Reprezentanţii Partidei Romilor din localitatea Cuza Vodă au organizat ieri, la ora 18.00, o şedinţă la sediul Partidei Romilor, pentru a explica electoratului de etnie romă de ce organizaţia lor a pierdut postul de viceprimar, post care le-ar fi fost promis de actualul primar democrat-liberal, Niculae Horneţ.

Vasile Banu, preşedintele Partidei Romilor de la Cuza Vodă, susţine că a fost de partea PDL-ului în timpul campaniei electorale, primind garanţii verbale de la actualul primar că el va fi viceprimarul localităţii dacă PDL-ul câştigă funcţia de primar, prin Niculae Horneţ. Deşi Niculae Horneţ a ieşit primar, Partida Romilor nu s-a ales cu postul de viceprimar. În funcţia de viceprimar a fost învestit de noul Consiliu Local Viorel Dulgheru, membru PDL. În semn de nemulţumire, reprezentanţii Partidei Romilor şi-ar fi dorit să organizeze ieri nu o şedinţă, ci o acţiune de protest, însă au anulat autorizaţia de protest primită din partea Primăriei. Motivul? Vasile Banu a acuzat comisia formată din primar, viceprimar, un reprezentat de la Jandarmerie şi un reprezentat de la Poliţa Cuza Vodă de faptul că a autorizat protestul pe un alt traseu, unde nu locuiau cu precădere etnici romi, şi fără prezenţa maşinilor, aşa cum şi-au exprimat dorinţa reprezentanţii Partidei Romilor de la Cuza Vodă.

În replică la cele susţinute de Vasile Banu, primarul Niculae Horneţ a precizat că nu a promis nimic nimănui şi că nu avea cum să făgăduiască postul de viceprimar lui Vasile Banu, preşedintele Partidei Romilor din Cuza Vodă, întrucât „nu primarul, ci Consiliul Local alege viceprimarul", iar Consiliul Local a decis să-l voteze în funcţia de viceprimar pe Viorel Dulgheru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii