Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii USR nu au votat legea executării pedepselor, cu dedicaţie pentru infractori

ro

31 Oct, 2018 00:00 1421 Marime text
Senatorii USR au fost singurii care au votat, ieri, împotriva modificărilor la Legea executării pedepselor, modificări făcute cu dedicaţie pentru infractorii prinşi şi condamnaţi pentru furt care vor să se bucure de beneficiile fraudelor comise.

Proiectul a mai fost dezbătut şi votat în Parlament în luna iunie, dar a fost desfiinţat de Curtea Constituţională, după o sesizare a preşedintelui.
 
„Fără să aştepte motivarea deciziei CCR, coaliţia PSD-ALDE s-a grăbit să modifice proiectul, dar tot în interesul infractorilor. De exemplu, Liviu Dragnea, care a fost condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive, ar putea executa pedeapsa la conacul din Teleorman, fără să poarte nici măcar brăţară electronică de supraveghere.
 
Proiectul legislativ a fost adoptat cu 102 voturi „pentru“, 14 voturi „împotrivă“ şi trei abţineri de plenul Senatului. Prin votul de ieri, se încalcă încă o dată decizia CCR. Proiectul iniţial, care se referea exclusiv la dreptul deţinuţilor de a merge la înmormântarea unei rude apropiate, a fost deturnat total de coaliţia PSD-ALDE.
Proiectul prevede executarea la domiciliu a pedepselor mai mici de 5 ani, prin purtarea unei brăţări electronice de supraveghere sau fără, în cazul în care persoana condamnată nu a avut abateri disciplinare.
 
Detenţia la domiciliu va fi aplicată şi în cazul pedepselor de până la 10 ani executate de femei însărcinate sau de cei care au minori în întreţinere. În plus, s-a oferit posibilitatea ca persoanele care execută la domiciliu pedeapsa să poată beneficia de liberare condiţionată.
Încă o dată se dovedeşte că iniţiativa Fără Penali este esenţială pentru a preveni situaţii ca aceasta, în care Parlamentul României are agenda setată de către persoane interesate să slăbească statul de drept şi justiţia”, susţin reprezentanţii USR.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii