Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii USL şi-au donat indemnizaţiile către ONG-uri şi fundaţii Deputatul Matei Brătianu îi transmite lui Ponta că el a dus banii nevestei

ro

14 Mar, 2012 03:03 2317 Marime text
indemnizatii_Eduard_Martin_04.jpgDeputaţii şi senatorii trebuie să facă dovada scrisă că şi-au donat indemnizaţiile

În urma unei decizii comune a USL, parlamentarii aflaţi în protest parlamentar trebuie să aducă la partid dovada că şi-au donat indemnizaţia cuvenită de la Parlament. Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara săptămâna trecută că parlamentarii PSD, fără excepţie, trebuie să îşi doneze indemnizaţia de parlamentar pe perioada protestului, sub riscul excluderii din partid.

Matei Brătianu aşteaptă să fie exclus din PSD

În acest moment, deputatul Colegiului 7, Matei Brătianu, se află în afara deciziei partidului, parlamentarul fiind singurul care a ales să ducă indemnizaţia pe luna februarie acasă. „Eu nu am donat nicăieri indemnizaţia, pentru că eu şi familia mea trăim din aceşti bani. Eu am dus indemnizaţia nevestei, iar domnului Ponta îi transmit că nici dumnealui şi nici partidul nu pot decide pe venitul meu", a precizat deputatul.

Brătianu a mai adăugat că este gata să demisioneze sau să accepte o excludere din PSD în cazul în care se consideră că a încălcat un ordin al formaţiunii politice. „Eu nu am afaceri, nu cred în utilitatea grevei parlamentare şi dacă vor să mă excludă nu am nicio problemă, voi termina mandatul în calitate de independent", a conchis Matei Brătianu.

Antonella Marinescu a donat indemnizaţia Centrului Orizont

Deputatul PSD a ales să ajute cu cei 4.000 de lei copiii de la Complexul de servicii comunitare „Orizont" din Constanţa. 69 dintre micuţi sunt instituţionalizaţi, iar 28 sunt diagnosticaţi cu „autism combinat cu dizabilităţi psihice". Centrul e suprapopulat, iar pentru terapie, dintre rezidenţi, „sunt aleşi numai aceia de la care se mai pot obţine rezultate, ceilalţi fiind doar asistaţi din punct de vedere al satisfacerii necesităţilor primare (îngrijire, asistenţă medicală)".

Eduard Martin, alături de Oncologic Rom

Asociaţia Oncologic Rom (AOR) din Constanţa a împlinit, pe 3 martie, nouă ani de existenţă. De-a lungul acestor ani, AOR a derulat numeroase proiecte, de la strângeri de fonduri, la campanii de informare, toate cu scopul de a veni în ajutorul celor aflaţi în luptă cu cancerul. Corina Alexandru, preşedintele Oncologic Rom, se numără printre primele persoane care au vorbit deschis oamenilor despre această boală. Pentru a veni în sprijinul celor care trec prin această nedorită experienţă, ea a înfiinţat, în cadrul asociaţiei, Grupul de suport psihologic. Indemnizaţia deputatului Eduard Martin a ajuns în conturile Asociaţiei Oncologic Rom.

Alexandru Mazăre a împărţit indemnizaţia între sinistraţi şi săraci

Asociaţia Fair-Play este o organizaţie nonguvernamentală din Constanţa care are în îngrijire şi supraveghere 275 de beneficiari: copii în sistem rezidenţial şi pensionari cu probleme sociale.

2.500 de lei din indemnizaţia senatorului Mazăre au ajuns în conturile acestei fundaţii, iar alţi 1.500 de lei au fost donaţi sinistraţilor din Moldova.

Mihai Lupu sponsorizează copiii care vor merge la Sanremo

Deputatul liberal Mihai Lupu şi-a donat indemnizaţia către o fundaţie din localitatea Medgidia, municipiu aparţinător Colegiului 3, pe care parlamentarul îl reprezintă. „Am donat indemnizaţia Fundaţiei Allegria, care va reprezenta România la festivalul de la Sanremo".

Cristina Dumitrache îşi donează indemnizaţia lunar

Deputatul PSD Cristina Dumitrache a ales să-şi doneze indemnizaţia aferentă lunii februarie către un ONG cu care a luat un prim contact cu ocazia unei acţiuni caritabile desfăşurate în apropierea sărbătorilor de iarnă la Palatul Parlamentului. Suma de 4.000 de lei s-a îndreptat către Center for Ethics, Economy and Development cu sediul în oraşul Deva, judeţul Hunedoara. Potrivit deputatului, Asociaţia sprijină cu burse de studii în Italia elevii cu rezultate bune la învăţătură. De asemenea, parlamentarul PSD susţine că obişnuieşte frecvent să doneze indemnizaţia persoanelor cu probleme sociale şi tinerilor proveniţi din familii defavorizate care locuiesc în localităţile Colegiului nr. 3

Puiu Haşotti şi-a donat banii către „oamenii amărâţi"

Cu toate că merge la Parlament trei zile pe săptămână şi nu face grevă parlamentară, senatorul Puiu Haşotti s-a supus deciziei PNL şi şi-a donat indemnizaţia către un „aşezământ de oameni amărâţi". Senatorul nu a dorit să precizeze numele instituţiei, precizând: „Donaţia am făcut-o la solicitarea partidului. Tot la solicitarea acestuia voi face publică şi destinaţia ei. Am chitanţa la mine, de asta pot să vă asigur", a declarat Haşotti.

Senatorul Moga a distribuit banii către DGASPC

Senatorul PSD Nicolae Moga şi-a donat indemnizaţia obţinută de la Parlamentul României către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Astfel, prin încheierea unui contract cu DGASPC, Moga a depus suma de 4.300 de lei în contul instituţiei. Banii vor merge către centrele de plasament aflate în subordinea direcţiei şi vor ajuta la cheltuielile de imediată necesitate ale acestora.

Deputatul Dragomir şi senatorul Banias au donat sau ba?!

Aidoma colegilor lor, am încercat să aflăm şi către ce zări au „zburat" indemnizaţiile parlamentarilor Gheorghe Dragomir (PNL) şi Mircea Banias (PC). Aceştia nu au putut fi contactaţi. Aşteptăm însă un punct de vedere oficial prin care cei doi să anunţe public dacă s-au supus sau nu deciziei USL prin care parlamentarii aflaţi în protest parlamentar trebuie să aducă la partide dovada că şi-au donat indemnizaţia cuvenită de la Parlament.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii