Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii constănţeni îi aşteaptă pe cetăţeni la cabinetele parlamentare. Iată ce program au senatorii şi deputaţii! (galerie foto)

ro

24 Oct, 2018 00:00 3252 Marime text
La alegerile parlamentare, constănţenii şi-au ales deputaţii şi senatorii care să îi reprezinte în Parlamentul României. Fiecare dintre aceştia au cabinete parlamentare unde au un program de audienţe şi de strângere de cereri şi petiţii pe care le pot prezenta mai departe în Legislativ. Totuşi, toţi parlamentarii au precizat că oamenii nu fac coadă la uşile cabinetelor parlamentare, iar cei care vin nu pun în discuţii situaţii cheie care să reprezinte comunitatea, ci mai de grabă vin cu probleme de uz personal - fie vor locuri de muncă, fie au probleme juridice.
 
PSD Constanţa îi are în Parlamentul României pe următorii deputaţi - Iulian Iancu, Cristina Dumitrache, Radu Babuş şi Gabriel Vişan şi trei senatori - Liviu Tit Brăiloiu, Ştefan Mihu şi Nicolae Moga. PNL are doi deputaţi - pe Bogdan Huţucă şi pe Robert Boroianu. PMP îl are pe Robert Turcescu ca deputat. De la USR în Parlament sunt Stelian Cristian Ion ca deputat şi Ramona Nicoleta Dinu ca senator. UDMR are un deputat la Constanţa, în persoana lui Istvan Janos Antal. Mai sunt Mircea Banias şi Mircea Dobre, care au trecut la partidul lui Victor Ponta, Pro România, însă în Parlament apar ca neafiliaţi. Iar Vergil Chiţac este senator neafiliat politic.
 
Parlamentarii, deputaţii şi senatorii din cadrul grupului Partidului Social Democrat au acelaşi cabinet parlamentar, situat pe bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 82, bloc LE 31. Pe lângă programul propriu-zis al cabinetului, cetăţenii pot trimite problemele şi pe adresa de e-mail cabinetparlamentarpsd@gmail.com. De altfel, programul cabinetului este de luni până vineri, între 10:00 şi 18:00, unde constănţenii se vor întâlni cu personalul angajat al cabinetului şi vor putea să îşi programeze audienţe cu un anumit parlamentar. De precizat că într-o săptămână sunt întâlniri între parlamentari şi cetăţeni la sediul partidului din municipiu, iar săptămâna cealaltă se organizează întâlniri în judeţ, în funcţie de cereri.
 
De obicei, aceste întruniri cu parlamentarii au loc vinerea, atât la sediul partidului, cât şi în judeţ. „În funcţie de câte cereri sunt înscrise la cabinetul parlamentar, deputatul sau senatorul se va întâlni cu fiecare persoană în parte, fie în judeţ, fie la cabinet la sediul partidului. În judeţ se centralizează o regiune anume şi se fac întâlnirile cu parlamentarii într-un oraş, la sediul partidului”, a precizat Lucian Lungoci, de la PSD Constanţa.
 
Deputaţii Partidului Naţional Liberal au întruniri cu cetăţenii la Constanţa, pe bulevardul Ferdinard nr. 49, jud. Constanţa. Bogdan Huţucă are program în fiecare joi, de la 13:00 la 15:00, pentru întâlniri cu constănţenii, iar Robert Boroianu se întâlneşte cu cetăţenii în fiecare joi, la sediul partidului, de la 15:00 la 17:00. De altfel, deputatul Boroianu are şi un cabinet deschis la Ovidiu, pe strada Naţională nr. 96A, lot 1, etaj 1, ap.4 A, jud. Constanţa, unde se vede cu oamenii în fiecare vineri de la 10:00 la 12:00.
 
„Eu şi cu Bogdan Huţucă avem acelaşi cabinet parlamentar, dar audienţele mai întâi le are el, de la ora 13:00 la 15:00, iar eu am apoi de la 15:00 la 17:00. Asta e joia, la sediul partidului. Eu am şi la Ovidiu, vinerea, de la 10:00 la 12:00”, a declarat Robert Boroianu pentru ZIUA de Constanţa.
 
István-János Antal, deputat UDMR de Constanţa, are cabinetul parlamentar în Mangalia, pe strada I.C. Brătianu, nr. 2, biroul 202, judeţul Constanţa. Poate fi contactat pe adresa de e-mail ai@cdep.ro. Programul audienţelor este de luni până vineri de la 10:00 la 17:00, cu personalul angajat, iar în funcţie de cereri, deputatul organizează întâlniri cu cetăţenii. „Oamenii mă pot găsi la Mangalia. La cabinet se primesc oameni în fiecare zi, iar când este nevoie să mă întâlnesc cu oamenii, vin personal la cabinet. Programul este de luni până vineri, de la ora 10:00 până după-amiază, aproximativ ora 17:00, în funcţie de cât va sta persoana responsabilă”, a spus deputatul UDMR de Constanţa.
 
Mircea Banias, parlamentar neafiliat, proaspăt membru al noului partid Pro România, are cabinetul parlamentar în Constanţa, pe strada Mircea cel Bătrân nr. 118, bloc LD1, corp B, parter, jud. Constanţa. Programul este zilnic, de luni până vineri, între orele 9:00 şi 17:00, cu pauză la prânz. „Pe mine mă găsesc cetăţenii în fiecare zi. Dacă nu sunt eu, sunt responsabilii care se ocupă. Programul este de la ora 9:00 la 17:00”, a punctat Mircea Banias.
 
Mircea Titus Dobre, aflat în aceeaşi situaţie precum colegul său de la Pro România, are cabinetul parlamentar pe strada Decebal nr. 8, parter, Constanţa. Programul la cabinet este de luni până vineri, între orele 10:00 şi 16:00. „Deci, începe pe la 10 dimineaţa până la ora 16:00, de luni până vineri”, a punctat, succint, deputatul de Constanţa Mircea Titus Dobre.
 
Robert-Nicolae Turcescu, deputat de Constanţa din partea Partidului Mişcarea Populară, are sediul cabinetului parlamentar în Constanţa, str. Dezrobirii nr. 90 G, ap. 301, Complexul Lira. Responsabil de cabinet este Florin Goidea. Programul la cabinet este următorul: luni şi miercuri de la 9:00 la 13:00, marţi şi joi de la 14:00 la 18:00, iar vinerea programul este de 9:00 la 17:00. Parlamentarul a precizat că oamenii îl pot contacta şi telefonic, la numărul 0787.820.929, cu menţiunea că, dacă nu reuşeşte să răspundă la telefon, oamenii pot lăsa un mesaj, iar parlamentarul îi va contacta de îndată
 
„Nu prea vin oamenii la audienţe. Oamenii au probleme punctuale, iar când te duci tu acolo printre ei, atunci ţi le spun. Mai vin cu locuri de muncă, iar asta nu poţi să o faci. Mai sunt persoane cu probleme cu justiţia, despre nedreptăţi legate de legea pensiilor. Acestea le poţi duce la un moment dat în Parlament, dar sub formă de declaraţii politice. Cabinetul parlamentar cel mai bun este cel din teren”, a subliniat Robert Turcescu.
 
Deputatul Stelian Cristian Ion şi senatorul Ramona Nicoleta Dinu au cabinetul parlamentar în Constanţa, pe bulevardul Mamaia nr. 237, ap. 11, jud. Constanţa. Deputatul a precizat că oamenii nu prea vin la audienţe, chiar dacă programul este public. La cabinet, oamenii sunt aşteptaţi în cursul zilei de vineri, între orele 12:00 şi 14:00. „În principiu, vineri programul este între 12:00 şi 14:00. Deşi l-am făcut şi public, lumea nu prea a venit”, a subliniat Stelian Cristian Ion.
 
Senatorul independent Vergil Chiţac nu a putut fi contactat pentru precizări cu privire la programul cabinetului parlamentar, fiind plecat într-o delegaţie în Statele Unite ale Americii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii