Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentari din arcul puterii cu probleme de incompatibilitate sau conflict de interese. Deputatul USR Stelian Ion a cerut invalidarea mandatelor

ro

07 Dec, 2017 00:00 2427 Marime text
Deputatul constănţean Stelian Ion, de la USR, a arătat în plenul Camerei Deputaţilor că legea Iordache este cu dedicaţie şi că aceasta încalcă atât Constituţia, cât şi recomandarea Comisiei Europene, formulată în noiembrie, în Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi verificare, potrivit căreia Parlamentul trebuie să rezolve cu celeritate şi transparenţă cazurile celor cinci parlamentari.
 
Alături de colegii săi, parlamentarul a solicitat Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului să ceară Comisiilor juridice, de disciplină şi imunităţi ale Parlamentului să constate că sunt cinci parlamentari ce deţin ilegal mandatele.
 
„Am cerut ieri conducerii Parlamentului să invalideze mandatele a cinci deputaţi şi senatori care le deţin ilegal pentru că au fost condamnaţi definitiv pentru incompatibilitate şi conflict de interese. PSD şi ALDE îi acoperă şi refuză să aplice legea care le interzice să exercite funcţia de parlamentar pentru trei ani. Mai grav, Florin Iordache şi PSD au forţat în plen votarea unei legi prin care şterg hotărâri definitive ale instanţelor de judecată, ca să-i scape. Este un abuz şi un precedent care face de ruşine Parlamentul. Liviu Dragnea şi Tăriceanu au adus astfel Parlamentul într-o situaţie gravă de ilegalitate şi neconstituţionalitate“, se arată în punctul de vedere formulat de deputaţii USR.
 
USR face referire la cazurile deputaţilor Matei Suciu, Ioan Sorin Roman, Cornel Cristian Resmeriţă, Ovidiu Cristian Dan - de la PSD şi Steluţa Cătăniciu - de la ALDE.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii