Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Până când opoziţia ne va despărţi... Care sunt pedeliştii constănţeni „convertiţi" la partidele de guvernare

ro

23 May, 2012 00:00 3362 Marime text
plecaripc-ValentinZeicu02.jpgUnii dintre democrat-liberalii constănţeni şi-au demonstrat, în ultimele luni, nemărginitul „ataşament" pentru partid. E drept, pentru o parte dintre ex-pedeliştii în discuţie, PDL-ul nu fusese prima dragoste ci, în unele cazuri, chiar a treia. Cu alte cuvinte, crezul ideologic, doctrinar, n-a fost, în ceea ce-i priveşte, bătut în cuie, ci s-a schimbat după cum s-au succedat guvernările.

Primul democrat-liberal care a trecut în barca PC este senatorul Mircea Banias. Fostul lider al Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa a făcut pasul către conservatori la începutul acestui an. N-a fost un pas oarecare, căci parlamentatul nu este un membru de rând. El a preluat conducerea PC Constanţa.

Cel care l-a urmat a fost Vicenţius Petrescu, unul dintre oamenii cei mai fideli ai senatorului. La scurt timp după plecarea lui Mircea Banias de la PDL la PC, a plecat şi Petrescu, director de Siguranţă şi Exploatare în cadrul Autorităţii Canalelor Navigabile (ACN) Constanţa.

plecaripc-daniellearciu2.jpgTrendul conservator a fost de actualitate şi în perioada care a urmat. Astfel, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Daniel Dumitru Learciu, a ales şi el să dea Partidul Democrat Liberal pe Partidul Conservator.

Unul dintre cele mai recente nume vehiculate în contextul „îmbarcării" în PC Constanţa este cel al lui Vlad Stănculescu, directorul Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Navale (Radionav). Acesta ne-a declarat, ieri, că înscrierea sa în PC nu este un secret: „Înscrierea mea e publică. Din noiembrie 2011, nu de acum. Am plecat odată cu domnul Banias", a menţionat el. Nota bene! Senatorul Banias s-a înscris în PC la începutul acestui an, nu în toamna lui 2011.

Şandru şi Zeicu nu vor să fie conservatori

 

Celelalte două nume vehiculate în contextul debarcării din PDL sunt cele ale lui Valentin Zeicu, directorul general al ACN, şi al lui Nicolae Şandru, director tehnic în cadrul aceleiaşi autorităţi. Ambii, însă, au infirmat zvonul conform căruia ar urma să îmbrace straie de conservatori. În acest sens, Zeicu a declarat: „Nici nu mi s-a propus să plec la PC, nici nu am de gând să fac asta".

plecaripc-VladStanculescu.jpgDe cealaltă parte, Nicolae Şandru, actual consilier local municipal, a precizat: „Nu am eu treabă nici cu Banias, nici cu vreo altă gaşcă. Eu sunt pe lista PDL pentru Consiliul Local Constanţa, pe un loc eligibil şi sper să mai iau un mandat".

Un pedelist a ales liberalismul

 

Un alt pedelist constănţean care a „dezertat" este Ionel Manafu, directorul Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu. „Am plecat din PNL ca să fiu de dreapta. Am un proces în care nu am fost susţinut deloc de partid. Am făcut această schimbare şi pentru a-mi păstra postul de la aeroport, au existat discuţii în acest sens", declara Manafu în şedinţa de Consiliu Judeţean din luna mai. Ulterior, fostul pedelist ar fi regretat, se pare, plecarea la PNL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • BANIAS 25 May, 2012 00:14 Da, Stanculescu a venit in PC , dar acum cateva saptamani! Declara ca a venit in PC odata cu mine pt ca are tupeu si pt a cere functia de director !!! Oricum, postul il va lua PNL-ul! Toata lumea stie de matrapazlacurile grupului infractional organizat din Radionav (Vlad, fostul Vacarescu, Carmen, Alina, Cristian ) - a se vedea contractele din mandatul lui Stanculescu !
  • alina 23 May, 2012 01:36 Toti care au plecat,au fost niste oportunisti si niste oameni de nimic.Nu partidul unde au plecat conteaza cu faptul ca nu isi asuma esecul la care au contribuit,fugind de raspundere.Doar ca lumea nu-i uita,nu-i iarta si nu-i voteaza.