Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz - Mă voi implica să avem la Constanţa circuit de Formula 1

ro

10 Mar, 2012 02:51 2418 Marime text
07_Palaz_formula_1_Claudiu_Palaz_1.jpgUn proiect mai vechi propus de prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, ar putea fi readus la viaţă. Este vorba despre un circuit de Formula 1, despre care prefectul vorbea încă din octombrie 2009. La vremea respectivă, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa propunea înfiinţarea unui circuit de Formula 1 în comuna 23 August. Proiectul fusese adus în discuţie la o întâlnire a primarilor, agenţilor economici şi reprezentanţilor serviciilor descentralizate cu fostul ministru al Turismului, Elena Udrea.

Mai nou, actualul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a discutat, la cel mai mare târg de turism, organizat la Berlin, despre posibilitatea organizării unui astfel de circuit în România, fie undeva în apropiere de Bucureşti, fie la malul mării.

Specialiştii apreciază că un astfel de proiect ar atrage anual în jur de 150.000 de turişti în România, ceea ce, indubitabil, ar reprezenta un profit impresionant.

Potrivit presei centrale, o firmă germană şi-a exprimat deja disponibilitatea de a dezvolta un circuit de Formula 1 în România. Este vorba despre compania Tilke, specializată în design de circuite auto de teste şi competiţii.

Un astfel de circuit ar costa firma constructoare între 300 şi 500 de milioane de euro.

„Poate fi şi o firmă extraterestră"

Despre acest proiect, prefectul Claudiu Palaz a declarat că speră ca ministrul Turismului să aleagă judeţul Constanţa ca loc pentru desfăşurarea circuitului. „M-aş bucura foarte tare ca ministrul să aleagă Constanţa. O să mă implic cu tot ce îmi stă în putere ca, în cazul în care acest circuit va fi organizat aici, să obţinem toate documentele, toate avizele necesare. Un astfel de proiect este de importanţă vitală pentru judeţul Constanţa, pentru că ar însemna o prelungire a sezonului estival, altfel spus conturarea unui extrasezon care să atragă foarte mulţi turişti", a precizat prefectul judeţului Constanţa.

Palaz a declarat şi că e mai puţin interesat de firma care se va ocupa de acest circuit de Formula 1, important fiind ca proiectul să devină realitate. „Terenul din 23 August poate fi pus la dispoziţie pentru acest circuit. Nu ştiu de ce italienii de la Imola nu au mai făcut nimic. De vină a fost, probabil, criza. Oricum, pentru mine e mai puţin important despre ce companie vorbim. Poate fi şi o firmă extraterestră", a conchis Palaz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii