Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă către Decebal Făgădău O stradă din Constanţa s-ar putea numi „Petre Ţuţea“

ro

13 Aug, 2015 00:00 2907 Marime text
Coordonatorul filialei partidului M10 de la Constanţa, Mihai Petre, i-a adresat o scrisoare deschisă primarului interimar Decebal Făgădău. El îi solicită acestuia ca, în prima şedinţă a Consiliului Municipal, să propună „acordarea numelui marelui filosof român Petre Țuţea unei străzi din municipiul Constanţa (poate chiar strada din vecinătatea bibliotecii care îi poartă numele)“.
 
Mihai Petre consideră că este nevoie de susţinerea valorilor naţionale. „Nu vom zăbovi asupra descrierii personalităţii celui care a fost supranumit «un Socrate român datorită preocupărilor filosofice şi a rolului educativ pe care l-a asumat prin exemplul personal în orice circumstanţe, chiar şi în închisoare», întrucât doar simplul său nume spune totul, ci asupra necesităţii, din ce în ce mai stringente, a aprecierii şi consolidării în conştiinţa publică a marilor oameni de artă şi de cultură contemporani, pe a căror personalitate şi creaţie se sprijină arta şi cultura de astăzi“, arată politicianul. El încearcă să pună accent, în susţinerea punctului său de vedere, pe faptul că este imperios necesar să privim cu respect către acei „oameni de cultură al căror nivel pare a fi intangibil atât pentru vârfurile consacrate cotidiene, cât mai ales pentru cele care se zăresc la orizont“.
 
Pentru a li se cimenta locul câştigat în cartea de istorie a culturii româneşti, liderul M10 consideră că autorităţile administraţiei locale au obligaţia să ancoreze în conştiinţa publică, în temeiul legii, cel puţin numele personalităţilor cărora le datorăm o mare parte a culturii de astăzi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii