Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă sesiune parlamentară. Documentele legislative care ţin capul de afiş în februarie

ro

02 Feb, 2017 00:00 1002 Marime text
Ieri a început sesiunea ordinară a Parlamentului. Primul punct pe agenda Senatului şi a Camerei Deputaţilor vizează bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale pentru acest an. Cele două documente legislative vor fi dezbătute iniţial în comisiile de specialitate, iar apoi vor fi supuse aprobării plenului reunit al Legislativului.
 
După adoptarea bugetelor, senatorii şi deputaţii din comisiile parlamentare de buget-finanţe vor relua audierile pe tema rectificărilor bugetare pozitive realizate în 2016 de Guvernul Cioloş. La aceste audieri vor fi invitaţi miniştrii din fostul Executiv. Până pe 13 februarie, Parlamentul trebuie să prezinte punctul de vedere faţă de intenţia preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.
 
Tot în această lună se aşteaptă votul în Parlament şi asupra unei iniţiative a societăţii civile, semnată de peste 3 milioane de români, care cer ca în Constituţie să fie precizat că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită dintre bărbat şi femeie, şi nu dintre soţi, cum prevede acum legea fundamentală.
 
Şi proiectele elaborate de Guvern privind graţierea şi modificarea Codurilor penale vor ajunge în Parlament, fie ca proiecte de lege, fie prin asumarea răspunderii Guvernului în faţa Legislativului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii