Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O construcţie demnă de Guiness Book Primarul Cristian Cîrjaliu a inaugurat grădiniţa din Lazu (galerie foto)

ro

31 May, 2012 02:30 4770 Marime text
cap_3.jpgAproximativ 50 de părinţii şi prichindei au participat ieri la inaugurarea primei grădiniţe din Lazu. Au fost prezenţi la eveniment vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie şi Cristinel Dragomir, senatorul Alexandru Mazăre şi părintele Anghel Dincu din Lazu.

Invitaţii au fost primiţi de primarul Cristian Cîrjaliu, aşa cum cere tradiţia, cu pâine şi sare. Două domnişoare îmbrăcate în port popular au pregătit acest moment mult apreciat de cei prezenţi. A urmat apoi slujba de binecuvântare a grădiniţei, oficiată de părintele Anghel Dincu din Lazu, şi tăierea panglicii inaugurale, la care au luat parte alături de primar senatorul Alexandru Mazăre şi vicepreşedinţii CJC. Grădiniţă din Lazu se numeşte „Riţă Gărgăriţă" şi a fost construită într-un timp record, Primăria Agigea investind pentru realizarea ei suma de 1.260.000 de lei. „De mulţi ani de zile aşteptam să facem o astfel de clădire. De mulţi ani locuitorii aşteptau să-şi aducă micuţii într-un spaţiu civilizat de învăţământ. Tot ce vedeţi aici, mobilierul, este asigurat de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, domnul Nicuşor Daniel Constantinescu", a precizat primarul Cristian Cîrjaliu. Şeful autorităţii locale a mărturisit că în urmă cu trei săptămâni au fost alocate sumele necesare dotării unităţii preşcolare, grădiniţa fiind astfel realizată într-un timp record, cu un an de zile decalaj faţă de termenul de execuţie. Conform proiectului iniţial, grădiniţa trebuia terminată în data de 18 iulie 2013. „Fiecare clasă are o culoare proprie, iar fiecare dintre cele trei vestiare corespunde cromatic claselor. De asemenea, clădirea este prevăzută cu sală de carantină, cu o bucătărie ultramodernă, cu grupuri sanitare şi cu o cancelarie pentru educatoare", a explicat Cîrjaliu.

„Sunt mulţumit şi copleşit de această realizare"

Părintele Anghel Dincu s-a declarat copleşit de performanţa înregistrată de autoritatea locală. Potrivit părintelui, comunitatea din Lazu a asistat la un record demn de Guiness Book. „Eu nu ştiam sincer că este finalizată grădiniţa. Credeam că vin să sfinţesc clădirea, urmând ca după aceea să se facă celelalte lucrări. Nu pot să spun decât că sunt mulţumit şi copleşit de această realizare a domnului primar şi a echipei pe care o coordonează", a menţionat părintele Anghel Dincu. Părintele a apreciat că nu este uşor să faci asemenea lucruri, susţinând că primarul Cîrjaliu şi echipa vor rămâne în istorie drept ctitori de învăţământ preşcolar. Invitaţii au ţinut să sublinieze că Lazu se bucură de o unitate şcolară ultramodernă, la fel ca şi localitatea Agigea, în Constanţa fiind puţine la număr grădiniţele care le egalează. Primarul Cristian Cîrjaliu a anunţat că în perioada următoare va fi amenajat şi locul de joacă pentru copii.

Lazu va avea o Ţară a Piticilor

Agigea_-_Lazu_Inaugurare_gradinita.jpg

Un alt eveniment important pentru localitate va avea loc în curând. Primarul a mărturisit că în acest moment se lucrează la realizarea unui loc de joacă tip Ţara Piticilor, asemenea celui deja existent la Agigea şi mult îndrăgit şi vizitat chiar şi de prichindeii vedetelor. Potrivit primarului, Andreea Bănică obişnuieşte să vină cu cel mic în parcul de la Agigea. Zona de agrement va fi construită cu bani de la bugetul local, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 100.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii